Antena 3 CNN Externe O femeie din Marea Britanie a pierdut 10.500 de euro, după ce a fost înşelată cu o escrocherie Bitcoin

O femeie din Marea Britanie a pierdut 10.500 de euro, după ce a fost înşelată cu o escrocherie Bitcoin

Julie Bushnell, din Marea Britanie a pierdut 10.500 de euro, după ce a fost înșelată de niște escroci care se foloseau de numele antreprenorului Elon Musk, celebrul CEO al companiei Tesla, și de un site fals care se recomanda a fi BBC.

O femeie din Marea Britanie a pierdut 10.500 de euro, după ce a fost înşelată cu o escrocherie Bitcoin
Sursa foto: bbc.com
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2021   •   21:06

Totul a început după ce Julie Bushnell, de profesie profesoară şi investitor în criptomonede a văzut o ofertă pe un site care se recomanda a fi BBC, care presupunea că miliardarul Elon Musk va dubla orice depunere de Bitcoin.

Astfel, a ajuns să investească toate economiile sale, adică 10.500 de euro, bani cu care intenționa să plătească avansul la o casă nouă.

Şi-a dat seama că este victima unei escrocherii când a observat că banii i-au fost luați şi promisiunea din anunț nu s-a mai întâmplat.

„M-a afectat masiv. Acum nu mă gândesc decât că vreau să dau timpul înapoi – să mă urc într-o mașină a timpului și să nu fac acele click-uri”, a mai transmis victima prin publicația reală BBC.com

Escrocheria a fost raportată poliției din Sussex

„M-au jefuit de demnitatea mea, de respectul de sine, de valoarea pe care mi-o atribuiam, dar și de puterea mea. Au supt toată viața din mine cu ce s-a întâmplat”, a mai spus Julie Bushnell

Femeia a lansat un semnal de alarmă pentru ceilalți investitori, mai ales că în 2021 au existat peste 5.600 de victime.

„Vreau să trag un semnal de alarmă în legătură cu scamatoria aceasta pentru a nu se mai întâmpla celor vulnerabili. Site-ul încă este funcțional", a mai avertizat aceasta.

Whale Alert, comunitate specializată în criptomonede, a sugerat că aceste grupări care profită de victimele vulnerabile au făcut aproape 15 milioane de dolari, la nivel mondial, în primele trei luni ale anului 2021. 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close