Antena 3 CNN Externe Filmul care a înfuriat lumea musulmană, blocat de Google în Malaysia

Filmul care a înfuriat lumea musulmană, blocat de Google în Malaysia

Filmul care a înfuriat lumea musulmană, blocat de Google în Malaysia
de M.T.    |    17 Sep 2012   •   11:42

Utilizatorii YouTube din Malaysia nu vor mai putea vedea filmul anti-Islamic care a trezit furia musulmanilor din întreaga lume, după ce Google a decis să blocheze difuzarea acestuia, ca urmare a unei plângeri oficiale.

Filmul "Innocence of Muslims", o producţie cu buget redus şi de proastă calitate, nu a fost deloc bine primit în lumea islamică, pentru că Profetul Mohamed este ironizat în mai multe rânduri, iar musulmanii sunt prezentaţi ca fiind imorali şi violenţi.

Un purtător de cuvânt al YouTube, site deţinut de gigantul Google, a declarat că blocarea filmului în Malaysia a început deja de duminică.

„Atunci când anumite imagini încalcă nişte reguli, le ştergem. Acolo unde am lansat YouTube local şi suntem anunţaţi că un video este ilegal în acea ţară, reducem accesul la el, după o analiză aprofundată”, a spus oficialul YouTube pentru AFP.

Comisia pentru Comunicaţii şi Multimedia din Malaysia a făcut public faptul că a solicitat celor de la Google să şteargă de pe YouTube toate clipurile cu controversatul film, despre care se crede că a fost produs de un grup de extremişti creştini din Statele Unite.

Deşi multe dintre clipuri au fost deja blocate, anumite secvenţe sunt în continuare disponibile pentru vizionare.

De asemenea, Google a blocat accesul la film şi în alte ţări cu importante comunităţi musulmane, precum Indonezia, Libia, Egipt şi India.

În mai multe oraşe din lumea musulmană, filmul a dat naştere unor proteste violente, în urma unui astfel de incident ambasadorul american din Libia, Chris Stevens, pierzându-şi viaţa la Benghazi.

Până acum, 17 persoane au murit din cauza violenţelor declanşate de "Innocence of Muslims".

×
Subiecte în articol: Google YouTube Malaysia musulmani proteste
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close