Antena 3 CNN Externe Focuri de armă din Siria au atins sectorul Platoului Golan, ocupat de Israel

Focuri de armă din Siria au atins sectorul Platoului Golan, ocupat de Israel

Focuri de armă din Siria au atins sectorul Platoului Golan, ocupat de Israel
de M.Z.    |    20 Mai 2013   •   09:44
Mai multe focuri de armă dinspre Siria au atins, în noaptea de duminică spre luni, sectorul Platoului Golan ocupat de Israel, a anunţat luni un purtător de cuvânt al armatei israeliene, informează AFP.
 
Potrivit sursei citate, este vorba probabil despre "gloanţe rătăcite provenind de la arme uşoare şi nu se ştie dacă au fost intenţionate". 
 
În urma acţiunii, nu au fost provocat victime sau pagube materiale.
 
Purtătorul de cuvânt nu a putut confirma dacă punctul de impact al focurilor de armă s-a aflat lângă o patrulă militară israeliană, aşa cum a informat presa locală. 
 
Armata nu a replicat şi Israelul a sesizat forţa de monitorizare a ONU desfăşurată în zonă din 1974. 
 
De la începerea conflictului în Siria, situaţia este tensionată pe Platoul Golan, însă incidentele au rămas până în prezent relativ limitate. 
 
În ultimele săptămâni, s-au înregistrat patru cazuri de tiruri siriene care au vizat sectorul Platoului Golan controlat de Israel.
 
Săptămâna trecută, proiectile trase din Siria au atins muntele Hermon, antrenând închiderea pentru vizitatori a acestui sit turistic de obicei frecventat.
 
Israelul, care se află oficial în stare de război cu Siria, ocupă după războiul din 1967 aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, pe care l-a anexat, o decizie ce nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională.
 

×
Subiecte în articol: Siria Israel focuri de arma
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close