Antena 3 CNN Externe Fostul premier libian: Gaddafi l-a "finanţat" pe Sarkozy, în campania din 2007

Fostul premier libian: Gaddafi l-a "finanţat" pe Sarkozy, în campania din 2007

Fostul premier libian: Gaddafi l-a "finanţat" pe Sarkozy, în campania din 2007
Sursa foto: Foto: indiavision.com
de M.Z.    |    03 Mai 2012   •   16:36

Fostul premier libian al-Baghdadi al-Mahmoudi, încarcerat în Tunisia, a declarat că regimul lui Muammar Gaddafi a finanţat campania din 2007 a candidatului Nicolas Sarkozy, au anunţat avocaţii acestuia joi, informează AFP.

"Muammar Gaddafi, regimul său şi oficialii care lucrau cu el au finanţat campania electorală a lui (Nicolas) Sarkozy din 2007", a declarat Bechir Essid, afirmând că ar fi fost vorba despre o sumă de circa 50 de milioane de euro.

Acelaşi avocat a mai adăugat că fostul premier libian a declarat că "târgul a fost încheiat de Moussa Koussa (fostul şef al serviciilor libiene de informaţii externe), la instrucţiunile lui Gaddafi, asigurat că există documente care să ateste tranzacţia".

De asemenea, site-ul francez de ştiri Mediapart a publicat sâmbătă un document atribuit unui fost demnitar libian care afirmă că Tripoli a acceptat să finanţeze cu suma de "50 de milioane de euro" precedenta campanie pentru alegerile prezidenţiale, din 2007, a lui Nicolas Sarkozy.

Preşedintele-candidat Sarkozy a anunţat luni că va depune plângere împotriva Mediapart pentru publicarea acestei note, pe care a calificat-o drept "falsă".

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy bani
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close