Antena 3 CNN Externe Francezii nevaccinați protestează în fața magazinelor care nu permit intrarea celor fără certificat verde. „Ne este foame, lasă-ne să intrăm”

Francezii nevaccinați protestează în fața magazinelor care nu permit intrarea celor fără certificat verde. „Ne este foame, lasă-ne să intrăm”

Pretinzând că sunt discriminați din cauza faptului că nu și-au făcut vaccinul, grupuri de francezi s-au adunat în fața unor supermarketuri pentru a forța intrarea, conform publicației La Republique des Pyrenees.

Francezii nevaccinați protestează în fața magazinelor care nu permit intrarea celor fără certificat verde. „Ne este foame, lasă-ne să intrăm”
Sursa foto: Youtube
de Alexandru Negrici    |    20 Aug 2021   •   22:35

Aproximativ patruzeci de persoane s-au adunat miercuri dimineață în fața centrului comercial Leclerc Tempo din Pau pentru a protesta împotriva obligativității prezentării permisului de sănătate în centrele comerciale de peste 20.000 m2. 

„Vreau să intru să-mi fac cumpărăturile de bază, cu permisul sanitar sau nu”, striga Franck, prezent în mulțimea furioasă. 

„Doar aplicăm legea”, a răspuns unul dintre ofițerii de securitate. „Este discriminare! ”, a replicat un alt protestatar. 

În ciuda faptului că tensiunile erau atât de aprinse în fața centrului comercial spațios care nu le putea permite nevaccinaților să intre pentru cumpărături, un alt supermarket, care le permitea acestora intrarea, se afla la doar 250 de metri distanță.

În timp ce oamenii scandau: „Ne este foame, lasă-ne să intrăm”, agenții de securitate îi anunțau în zadar faptul că „la 250 de metri, aveți un supermarket mai mic, care nu necesită permisul sanitar”.

Insistențele grupului de nevaccinați continuă: „Deci, cum ne facem cumpărăturile de bază?” persistă Franck.

 „Ți-am spus că mai există un supermarket. Poți merge pe jos, nu ești invalid ”, se enervează, într-un final, angajatul centrului comercial. 

„Discriminare, discriminare! ”, reacționează imediat manifestanții. „Nu mai deranja oamenii și nu mă mai filma”, protestează la rândul lui agentul, împingând telefonul.

Pentru a opri scandalul, își fac apariția și oamenii legii sub înjurăturile mulțimii.

Clipul se termină apoteotic, cu replica „Cum le explic copiilor mei că nu putem merge în mall-ul în care ne facem cumpărăturile de obicei, doar pentru că nu am fost vaccinați?”, spusă de Caroline, pe un ton indignat, arătând spre băiețelul ei. 

Alte mitinguri au avut loc miercuri în fața supermarketurilor, în special în Marsilia , Grigny sau Pau, unde a fost nevoie tot de intervenția poliției, confrom publicației Liberation.

Ce spune legea care a dus la protestele clienților nevaccinați?

  • Regula se aplică doar în cazul centrelor comerciale care depășesc  20.000 m2.
  • Aceste centre comerciale necesită acum un permis de sănătate de la clienții lor pentru a le permite să intre.
  • Legea se aplică doar în zonele unde incidența este de aproximativ 200 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână.
  • Dacă un centru comercial este supus trierii cumpărătorilor în funcție de permisul de sănătate, se asigură că există alte mijloace de a face cumpărături esențiale în împrejurimile imediate.

 

×
Subiecte în articol: Franta certificat
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close