Antena 3 CNN Externe Un general rus îl somează pe Putin: "Să renunțe la politica criminală de provocare a unui război"

Un general rus îl somează pe Putin: "Să renunțe la politica criminală de provocare a unui război"

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor notează pe blogul său că președintele „Adunării ofițerilor ruși” general-colonelul Ivashov Leonid Grigorievich a scris un apel către președinte și cetățenii Federației Ruse, intitulat „Ajunul războiului”

Un general rus îl somează pe Putin: "Să renunțe la politica criminală de provocare a unui război"
Sursa foto: Twitter/Lucian_Kim
de Alexandra Ionescu    |    07 Feb 2022   •   09:31

”Apelul Adunării Ofițerilor Ruși

Către Președintele și cetățenii Federației Ruse

Astăzi, omenirea trăiește în așteptarea războiului.  Iar războiul înseamnă întotdeauna pierderea inevitabilă de vieți, distrugere, suferință pentru mase mari de oameni, distrugerea modului obișnuit de viață, încălcarea sistemelor vitale ale statelor și popoarelor. Un mare război este o tragedie uriașă, o crimă gravă. Se întâmplă ca Rusia să fie în centrul acestei catastrofe iminente. Și, poate, aceasta este prima dată în istoria sa.

Anterior, Rusia (URSS) a purtat războaie în mod forțat (dar justificat) și, de regulă, când nu a existat oa altă soluție, când interesele vitale ale statului și ale societății erau amenințate.

Ce amenință astăzi existența Rusiei, există astfel de pericole? Se poate argumenta că există într-adevăr o amenințare – țara este pe punctul de a-și încheia istoria. Toate zonele vitale, inclusiv demografia, se degradează constant, iar rata de dispariție a populației bate recordurile mondiale. Iar degradarea este de natură sistemică, iar în orice sistem complex, distrugerea unuia dintre elemente poate duce la prăbușirea întregului sistem.

Și aceasta, în opinia noastră, este principala amenințare la adresa Federației Ruse. Dar aceasta este o amenințare de natură internă, derivată din modelul statal, calitatea celor aflați la putere și starea societății. Iar motivele formării sale sunt interne: un modelul de stat neviabil, incapacitatea completă și lipsa de profesionalism a sistemului de putere și administrație, pasivitatea și dezorganizarea societății. În aceste condiții, nicio țară nu rezistă prea mult.

În ceea ce privește amenințările externe, acestea sunt cu siguranță prezente. Dar, conform evaluării noastre la nivel de experți, acestea nu sunt în prezent majore și nu amenință direct existența statului rus sau interesele sale vitale. În general, stabilitatea strategică este menținută, armele nucleare sunt sub control strict, structurile NATO nu se întăresc și nu au activități amenințătoare.

Așadar, situația care se țese în jurul Ucrainei este, în primul rând, artificială, mercenară în esență pentru unele forțe interne, inclusiv pentru Federația Rusă. Ca urmare a prăbușirii URSS, în care Rusia (Elțin) a avut un rol decisiv, Ucraina a devenit stat independent, membru al ONU și, în conformitate cu art. 51 din Carta ONU are dreptul la apărare individuală și colectivă.

Conducerea Federației Ruse nu a recunoscut încă rezultatele referendumului privind independența RPD și LPR, în timp ce la nivel oficial de mai multe ori, inclusiv în timpul negocierilor de la Minsk, a subliniat apartenența teritoriilor și populației lor la Ucraina.

S-a mai spus de mai multe ori la nivel înalt despre dorința de a menține relații normale cu Kievul, fără a se evidenția relațiile speciale cu RPD și LPR.

Problema genocidului comis de Kiev în regiunile de sud-est nu a fost pusă nici în ONU, nici în OSCE. Desigur, pentru ca Ucraina să rămână un vecin inofensiv pentru Rusia, a fost necesar ca aceasta să demonstreze atractivitatea modelului rusesc de stat și a sistemului de putere.

Dar Federația Rusă nu a devenit un model. Dezvoltarea și mecanismul de politică externă de cooperare internațională au dus la opoziție din partea țărilor vecine și nu numai.

Anexarea Crimeei și Sevastopolului de către Rusia și nerecunoașterea lor ca aparținând teritoriului rus de către comunitatea internațională (și, prin urmare, numărul covârșitor de state din lume care încă le consideră teritorii ale Ucrainei) arată în mod convingător eșecul politicii externe a Rusiei și neatractivitatea politicilor interne.

Încercările de a „iubi” Federația Rusă și conducerea acesteia prin intermediul ultimatumurilor și a amenințărilor cu utilizarea forței sunt lipsite de sens și extrem de periculoase.

Utilizarea forței militare împotriva Ucrainei, în primul rând, va pune sub semnul întrebării existența Rusiei în sine ca stat; în al doilea rând, îi va face pe ruși și ucraineni dușmani de moarte pentru totdeauna. În al treilea rând, vor exista mii (zeci de mii) de tineri morți pe de o parte și pe cealaltă, ceea ce va afecta cu siguranță situația demografică viitoare din țările noastre, aflată acum în declin.

Pe câmpul de luptă, dacă se va întâmpla acest lucru, trupele ruse se vor confrunta nu numai cu militari ucraineni, printre care vor fi mulți ruși, ci și cu personal și echipamente militare din multe țări NATO, iar statele membre ale alianței vor fi obligate să declare război împotriva Rusiei.

Președintele Republicii Turcia, R. Erdogan a declarat clar de ce parte va lupta Turcia. Și se poate presupune că armatele terestre și flota vor primi ordin să „elibereze” Crimeea și Sevastopolul și, eventual, să invadeze Caucazul.

În plus, Rusia va fi inclusă cu siguranță în categoria țărilor care amenință pacea și securitatea internațională, va fi supusă celor mai grele sancțiuni, se va transforma într-un paria al comunității mondiale și, probabil, va fi lipsită de statutul de stat independent. .

Președintele și guvernul, Ministerul Apărării nu pot să nu înțeleagă astfel de consecințe, nu sunt atât de proști.

Se pune întrebarea: care sunt adevăratele scopuri de a provoca tensiuni până în pragul războiului și posibila declanșare a ostilităților la scară largă? Vor exista, potrivit datelor despre forțele armate, nu mai puțin de o sută de mii de militari de fiecare parte. Rusia își lasă acum vulnerabila granița din Est, transferând formațiuni militare la granițele Ucrainei.

În opinia noastră, conducerea țării, realizând că nu este capabilă să scoată țara din criza sistemică, acest lucru ducând la o revoltă a poporului și o schimbare a puterii în țară, cu sprijinul oligarhiei, a oficialilor corupți, a mass-media și a forțelor de securitate, a decis să activeze linia politică pentru distrugerea definitivă a statului rus și exterminarea populației indigene a țării.

Iar războiul este modul în care va rezolva această problemă, își va păstra puterea anti-națională pentru o vreme și bogăția furată de la popor. Nu putem găsi nicio altă explicație.

Suntem ofițeri ai Rusiei și cerem de la președintele Federației Ruse să renunțe la politica criminală de provocare a unui război în care Federația Rusă va fi singură împotriva forțelor combinate ale Occidentului, să creeze condiții pentru implementarea art. 3 din Constituția Federației Ruse și să demisioneze.

Facem apel la toți militarii în rezervă, la cetățenii Rusiei, să fie vigilenți, organizați și să susțină revendicările Consiliului Adunării Ofițerilor Ruși de a se opune activ propagandei și declanșării unui război și de a preveni un conflict civil intern prin folosirea forțelor armate”.

Materialul integral, aici.

×
Subiecte în articol: razboi Rusia general ajunul razboiului
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close