Antena 3 CNN Externe Grecia. A fost anunţată componenţa noului guvern

Grecia. A fost anunţată componenţa noului guvern

Grecia. A fost anunţată componenţa noului guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    21 Iun 2012   •   18:34

Componenţa noului guvern grec a fost anunţată, joi după-amiază, în Parlament, informează agenţia elenă ANA, potrivit Agerpres. Noua echipă formată din 17 miniştri urma să depună jurământul astăzi, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglou.

Astfel, actualul preşedinte al celei mai mari bănci comerciale din Grecia, National Bank of Greece (NBG), Vassilis Rapanos, a fost numit joi în funcţia crucială de ministru de Finanţe al noului guvern de coaliţie. Vassilis Rapanos, 65 de ani, îl va avea ca adjunct pe Christos Staikouras, 38 de ani, consilier economic al premierului de dreapta, Antonis Samaras.

Conservatorul Dimitris Avramopoulos primeşte portofoliul Afacerilor Externe în acest guvern de coaliţie sprijinit de dreapta Noua Democraţie, socialiştii Pasok şi stânga moderată (Dimar).

Portofoliul Reformei sectorului public, crucial pentru modernizarea aparatului de stat, a fost acordat unei personalităţi de stânga, Antonis Manitakis.

În funcţia de ministru de Interne a fost numit Evripides Stylianidis.

La Ministerul Apărării Naţionale a fost numit în funcţie Panos Panagiotopoulos, în timp ce conducerea Ministerului Transporturilor i-a revenit lui Kostis Hatzidakis.

Ministrul Mediului, energiei şi schimbărilor climatice a fost numit Evangelos Livieratos, iar ministrul Educaţiei, religiei, culturii şi sportului este de acum Constantine Arvanitopoulos.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale este condus de Yiannis Vroutsis, iar cel al Sănătăţii, de Andreas Lykourentzos.

La Ministerul Agriculturii a fost numit Athanassios Tsaftaris, în timp ce funcţia de ministru al Justiţiei i-a revenit lui Antonis Roupakiotis.

Ministrul Ordinii publice şi a protecţiei cetăţenilor este Nikos Dendias, iar cel al Turismului, Olga Kefaloyianni.

Conducerea noului Minister al Marinei Comerciale i-a revenit lui Costas Mousouroulis.

Ministerul pentru Macedonia şi Tracia este condus de Theodoros Karaoglou, iar Dimitrios Stamatis va fi ministru de stat în noul guvern.


×
Subiecte în articol: Grecia guvern ministri depunere juramant
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close