Antena 3 CNN Externe Grecia rămâne fără bani. Rezervele de lichidităţi sunt aproape de zero

Grecia rămâne fără bani. Rezervele de lichidităţi sunt aproape de zero

Grecia rămâne fără bani. Rezervele de lichidităţi sunt aproape de zero
Sursa foto: Foto: paper-bird.net
de M.Z.    |    31 Iul 2012   •   14:28

Statul elen va rămâne rapid fără bani, iar în lipsa fondurilor de la creditorii internaţionali nu va mai putea plăti salariile, pensiile şi ajutoarele sociale, a atenţionat, marţi, secretarul de stat din Ministerul de Finanţe, Christos Staikouras.

"Rezervele de bani sunt aproape zero. Este riscant de presupus până când vor ajunge, întrucât depinde întotdeauna de execuţia bugetară, venituri şi cheltuieli. Dar suntem cu siguranţă pe marginea prăpastiei. Nu a fost virată tranşa pe care trebuia să o primim şi avem problema maturităţii pe 20 august a unor obligaţiuni deţinute de BCE", a spus Staikouras, scrie Mediafax, citând The Guardian.

Partenerii europeni ai Greciei au promis că statul elen va avea asigurată finanţarea necesară inclusiv pentru luna august, când trebuie să răscumpere obligaţiuni de 3,2 miliarde de euro aflate în portofoliul statului elen. Detaliile finanţării pentru Grecia nu au fost anunţate încă.

Liderii coaliţiei de guvernământ din Grecia vor solicita prelungirea perioadei programului de ajutor financiar, pentru a putea împărţi pe mai mulţi ani reducerile de cheltuieli de 11,5 miliarde euro cerute de creditorii internaţionali, a declarat o sursă guvernamentală.



×
Subiecte în articol: Grecia bani
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close