Antena 3 CNN Externe Hong Kong suspendă vaccinarea cu serul Pfizer - BioNTech

Hong Kong suspendă vaccinarea cu serul Pfizer - BioNTech

Hong Kong a suspendat, miercuri, vaccinarea cu serul Pfizer, după ce distribuitorul chinez a informat autoritățile că flacoanele dintr-un lot au capacele defecte.

Hong Kong suspendă vaccinarea cu serul Pfizer - BioNTech
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Mar 2021   •   14:04

Guvernul a hotărât imediat suspendarea, iar autoritățile au demarat o anchetă. 

Situația este investigată de distribuitorul Fosun Pharma şi BioNTech, compania germană care a creat vaccinul împreună cu americanii de la Pfizer, informează AP

Potrivit unei declarații, BioNTech și Fosun Pharma nu au găsit niciun motiv să creadă că produsul este nesigur. Cu toate acestea, vaccinările vor fi oprite ca măsură preventivă și de siguranță.

Capacele defecte au fost găsite la vaccinurile din lotul 210102. De asemenea, un lot separat de vaccinuri, 210104, nu va fi administrat. 

Potrivit directorului pentru sănătate din Hong Kong, Constance Chan, lotul conține un total de 585.000 de doze, iar celălalt lot, 210104, 758.000 de doze.

În ciuda faptului că, până în acest moment, au fost administrate aproximativ 150.000 de doze din lotul 210102 în oraș, oficialii au declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinurile sunt sigure de utilizat în ciuda defectelor de ambalare și că suspendarea vaccinării este o măsură de precauție. Lotul 210104 rămâne în depozit și nu a fost utilizat.

Potrivit lui Chan, personalul medical a descoperit în peste 40 de cazuri ambalaje defecte, cum ar fi fisuri în sticla flaconului, sau scurgeri, în momentul în care serul a fost diluat cu soluție salină înainte de a fi administrat.

BioNTech nu a putut fi contactat pentru comentarii.

×
Subiecte în articol: hong kong vaccin Pfizer
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close