Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: Am dejucat planul CIA de a mă asasina

Hugo Chavez: Am dejucat planul CIA de a mă asasina

Hugo Chavez pretinde că a evitat un complot SUA de a-l asasina. Preşedintele venezuelean a declarat la televiziunea de stat că a eludat o tentantivă de asasinat în El Salvador, unde era aşteptat să asiste la depunera jurământului noului lider de stânga.

Hugo Chavez: Am dejucat planul CIA de a mă asasina
Sursa foto: hugo chavez
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2009   •   08:13

Nu îl acuz pe Obama. Cred că preşedintele american are intenţii bune. Dar peste Obama, există CIA şi toate tentaculele sale. Nu am nici o îndoială că serviciile de informaţi americane sunt în spatele acesteia.

Complotul a fost dezvăluit de prietenul şi aliatul lui Chavez, preşedinte din Nicaragua, Daniel Ortega.

Ministrul de securitate din El Salvador, Manuel Melgar, declara că au existat "mişcări stranii", iar vizita preşedintelui venezuelean nu putea să se bucure de "securitate deplină ".

Potrivit lui Chavez, avionul cubanez cu care el şi preşedintele Evo Morales din Bolivia urmau să călătorească trebuia doborât de o rachetă în apropiere de aeroportul din San Salvador . În spatele complotului, Chavez acuză că ar fi fostul agent CIA Luis Posada Carriles, care acum este în arest la domiciliu în Florida, dar este căutat de Venezuela pentru doborârea, în 1976, a unui avion în care au fost omorâte 74 de persoane.

De asemenea, a mai fost condamnat la opt ani de închisoare în Panama pentru planificarea unui asasinat contra lui Fidel Castro, în 2000, dar a fost graţiat în 2004, la presiunea SUA.

Chavez a fost răsturnat de la putere în aprilie 2002, în urma unei lovituri de stat despre care CIA ştia. Washington a fost una din cele două capitale mondiale care au recunoscut guvernul rezultat, ce a fost însă înlăturat în 48 de ore de protestele populare.

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez CIA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close