Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez ar putea merge în Brazilia pentru a se trata de cancer

Hugo Chavez ar putea merge în Brazilia pentru a se trata de cancer

Hugo Chavez ar putea merge în Brazilia pentru a se trata de cancer
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Apr 2012   •   18:12

Îngrijorările privind starea de sănătate a preşedintelui venezuelan Hugo Chavez, bolnav de cancer, s-au intensificat vineri, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta ar urma să primească tratament de urgenţă în Brazilia, informează Wall Street Journal.
   
Jurnaliştii din Venezuela şi Brazilia au anunţat că preşedintele va primi îngrijiri la cunoscutul spital Sirio-Libanes din Sao Paulo, unde au fost trataţi de cancer fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi actualul şef de stat Dilma Rousseff.
   
Într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului venezuelan de Externe, Chavez susţine că a vorbit cu fostul preşedinte brazilian Lula şi a spus că i-ar plăcea să viziteze Brazilia în curând, pentru a se întâlni cu el. Declaraţia nu menţionează că va merge în Brazilia la tratament.
   
Ministrul venezuelan al Apărării, generalul Henry Rangel Silva, a dezminţit informaţiile potrivit cărora starea de sănătate a lui Chavez s-a înrăutăţit, afirmând că acestea fac parte "dintr-o campanie de subminare a Guvernului şi a succeselor înregistrate de acesta".
   
Medicii de la spitalul din Brazilia care ar urma să îl trateze pe Chavez au declarat că nu au cunoştinţă de pregătirile pentru primirea lui, potrivit unei purtătoare de cuvânt a spitalului privat. Aceasta a afirmat că Guvernul venezuelan nu a contactat spitalul pentru a organiza tratamentul.
  
Informaţii potrivit cărora Chavez va fi tratat în Brazilia au apărut şi anul trecut, după ce preşedintele populist a recunoscut că medicii cubanezi i-au înlăturat o tumoră de mărimea unei mingi de baseball din zona abdominală. Dar Chavez şi-a continuat tratamentul în Cuba.
   

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Brazilia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close