Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama

Hugo Chavez: Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama

Hugo Chavez: Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Sep 2012   •   23:31

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a dat asigurări într-un interviu pentru un post privat de televiziune că, dacă ar fi cetăţean american, ar vota pentru Barack Obama la următoarele alegeri prezidenţiale americane din noiembrie, informează AFP.
   
"Dacă aş fi american, aş vota pentru Obama", declară şeful statului pentru postul de televiziune Televen, declarându-se convins că dacă preşedintele Statelor Unite Barack Obama ar fi originar dintr-un cartier popular din Caracas "ar vota pentru Chavez".

Preşedintele Venezuelei candidează pentru un nou mandat în alegerile prezidenţiale de la 7 octombrie.

"Obama a declarat recent un lucru foarte just şi raţional, şi anume că Venezuela nu reprezintă nicio ameninţare la adresa intereselor Statelor Unite", a continuat Chavez, apreciind că omologul său american este un "tip de treabă".

Declarându-se sigur de victoria sa şi încrezător în cea a candidatului american democrat, Chavez a apreciat că, după alegerile prezidenţiale din Venezuela şi Statele Unite, "ar putea începe o nouă eră a relaţiilor normale" între cele două ţări.
   
Relaţiile dintre cele două ţări au fost marcate de suişuri şi coborâşuri în timpul mandatului lui Barack Obama la Casa Albă, în urma unei perioade de tensiune extremă între Chavez, care denunţă de la sosirea sa la putere în 1999 "politica imperialistă" americană, şi fostul preşedinte republican George W. Bush.
  

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez alegeri locale
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close