Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez propune din nou eliminarea limitării numărului de mandate prezidenţiale

Hugo Chavez propune din nou eliminarea limitării numărului de mandate prezidenţiale

Hugo Chavez propune din nou eliminarea limitării numărului de mandate prezidenţiale
Sursa foto: Hugo Chavez
24 Ian 2009   •   11:18

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, nu a renunţat la intenţia de a-şi prelungi mandatul, eventual pe termen nedefinit. Chavez a propus din nou eliminarea prevederii, care nu permite mai mult de două mandate prezidenţiale aceleiaşi persoane. Amendamentul în acest sens a fost respins, acum un an, prin referendum, dar preşedintele vrea să-l supună din nou la vot.
Zeci de mii de partizani ai preşedintelui au defilat vineri pe străzile capitalei, în sprijinul amendamentului constituţional care i-ar permite să rămână mai mult timp la putere. Chavez a fost ales pentru prima dată în 1998 şi, potrivit actualei Constituţii, ar trebui să se retragă definitiv în 2012. El susţine că are nevoie de mai mult timp pentru reformele care vor instaura socialismul în Venezuela. ?Cât timp voi guverna Venezuela, cetăţenii şi cetăţenele au asigurate pacea, progresul, fericirea pentru tot poporul. Iar burghezia nu va reuşi să ne abată pe calea violenţei?, a spus el.
Adversarii lui Chavez, între care se aflau mulţi studenţi, au manifestat în alt cartier al oraşului, sub supravegherea atentă a poliţiei. Primarul capitalei, lider al opoziţiei, i-a cerut preşedintelui să asculte vocea poporului.
Chavez a reacţionat cu mânie la protestele opoziţiei, pe care le-a calificat drept o încercare de destabilizare inspirată de Statele Unite. Sondajele arată că, şi în acest moment, adversarii preşedintelui ar câştiga referendumul la o diferenţă de zece procente.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close