Antena 3 CNN Externe Informații noi despre atacatorul din Strasbourg. Autoritățile au găsit o înregistrare din momentul în care bărbatul a depus jurământ pentru ISIS

Informații noi despre atacatorul din Strasbourg. Autoritățile au găsit o înregistrare din momentul în care bărbatul a depus jurământ pentru ISIS

Informații noi despre atacatorul din Strasbourg. Autoritățile au găsit o înregistrare din momentul în care bărbatul a depus jurământ pentru ISIS
Sursa foto: Foto: twitter.com
22 Dec 2018   •   17:18

Anchetatorii francezi au găsit pe un stick USB care îi aparținea lui Cherif Chekatt o înregistrare video ce prezintă depunerea unui jurământ de credinţă faţă de gruparea jihadistă Stat Islamic. 

Chekatt a comis săptămâna trecută, un atentat la târgul de Crăciun din Strasbourg, care s-a soldat cu cinci morţi şi 11 răniţi. Atacul a fost revendicat pe rețelele de socializare de organismul de propagandă al grupării jihadiste ISIS la câteva minute după moartea delincventului recidivist de 29 de ani, care avea emisă pe numele său o fişă S pentru radicalizare islamistă. 

Revendicarea a fost calificată drept „oportunistă” de guvernul francez, dar dezvăluirea privind depunerea jurământului ar putea însemna că atacul chiar a fost realizat în jumele Stat Islamic. 

Atacul de la Strasbourg a fost al treilea incident mortal din Franţa din acest an considerat în mod oficial drept act terorist. În luna mai, un francez născut în Cecenia a ucis un bărbat şi a rănit alte cinci persoane cu un cuţit în apropierea Operei din Paris. 

Două luni mai târziu, un infractor mărunt devenit terorist islamist a ucis patru persoane, printre care un jandarm care se oferise în schimbul eliberării unui ostatic civil, într-o serie de atacuri în oraşele Carcassonne şi Trebes, scrie Agerpres. Peste 230 de persoane au fost omorâte în atacuri teroriste în Franţa în 2015 şi 2016, majoritatea fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Strasbourg atac autorităţi inregistrari
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close