Antena 3 CNN Externe Inginerii ruşi lucrează la o linie de maşini speciale pentru preşedintele ţării şi oficiali de rang înalt: A fost denumit "motorul ţar"

Inginerii ruşi lucrează la o linie de maşini speciale pentru preşedintele ţării şi oficiali de rang înalt: A fost denumit "motorul ţar"

Inginerii ruşi lucrează la o linie de maşini speciale pentru preşedintele ţării şi oficiali de rang înalt: A fost denumit "motorul ţar"
Sursa foto: Foto: dragtimes.ru
04 Noi 2014   •   09:18
Inginerii din Rusia lucrează la o nouă linie de motoare pentru maşinile care vor fi folosite de şeful statului şi alţi oficiali de rang înalt. Versiunea de top va avea până la 850 de cai putere. 
 
Centrul de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică NAMI, respnsabil cu proiectul "Cortege", a anunţat că are planuri să producă o linie de motoare V-12 turbo, cu până la 850 de cai putere în următorii doi ani de zile. 
 
Motoarele vor fi construite special pentru acest nou proiect, care îşi propune să pună la dispoziţia oficialilor, inclusiv preşedintele ţării, nu doar limuzine, dar şi maşini puternice de escortă, conform Russia Today.
 
"Colegii noştri din Vest, care participă la acest proiect, au denumit acest motor V-12 ca "motorul ţar", a explicat Maksim Nagaitsev, şeful NAMI.
 

×
Subiecte în articol: motoare Rusia masini presedinte tara stat oficiali
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close