Antena 3 CNN Externe Inundaţiile fac ravagii: Oraşe întregi acoperite de ape în Spania şi SUA

Inundaţiile fac ravagii: Oraşe întregi acoperite de ape în Spania şi SUA

Inundaţiile fac ravagii: Oraşe întregi acoperite de ape în Spania şi SUA
Sursa foto: Foto: Video News
23 Dec 2010   •   12:48

Inundaţii în mai multe colţuri ale lumii. În sudul peninsulei iberice câteva oraşe au fost acoperite de ape. Probleme au fost şi în statul american California, unde mai multe case au fost luate de viitură.

Mai multe oraşe din provincia spaniolă Andalusia au fost inundate după ce un râu şi-a ieşit din matcă. Una dintre localităţi a fost cuprinsă de ape pentru a treia oară în numai două săptămâni. Oficialii spanioli au trimis sute de oameni care să scoată apa din casele inundate. Câteva şcoli din sudul ţării au fost închise din cauza furtunilor, iar zeci de gospodării au rămas ore în şir fără curent electric.

Probleme sunt şi în vestul Statelor Unite. Oficialii din statul California au decretat stare de urgenţă, după şase zile de ploi neîncetate care au obligat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele.

Patru case au fost luate de ape în nordul statului american Arizona. Autorităţile de aici se tem că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu alte locuinţele. Autorităţile au decretat stare de urgenţă. Mii de oameni au fost evacuaţi în ultimele zile din mai multe state americane de teama inundaţiilor.

Probleme sunt şi în Los Angeles. Într-o singură zi, în centrul oraşului a căzut o treime din cantitatea de precipitaţii înregistrată, în mod normal, în tot anul. Ploile s-au abătut, cu aceeaşi forţă neobişnuită, şi asupra celorlalte oraşe din Sudul Californiei. Apele au acoperit străzile şi au ajuns până în case.

 

×
Subiecte în articol: inundatii Spania SUA
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close