Antena 3 Externe Israelul a intrat în posesia unui submarin nuclear

Israelul a intrat în posesia unui submarin nuclear

de G.C.P    |    04 Mai 2012   •   13:06
Israelul a intrat în posesia unui submarin nuclear

Germania a cedat de curând Israelului, printr-o ceremonie oficială, un submarin de clasă Delfin, care poate fi dotat cu arsenal nuclear. Protocolul s-a desfăşurat joi, în oraşul german Kiel.

Submarinul fabricat de nemţi a fost botezat Tanin ("aligator" în ebraică) şi este aşteptat să intre în serviciul militar evreiesc în 2013, după ce vor fi realizate toate testele.

Tanin este cel de-al patrulea submarin al Forţelor de Apărare Israeliene şi unul dintre cele mai scumpe contracte cu scop militar defensiv. Costurile acestui proiect se ridică la 500 de milioane de dolari, iar statul german a suportat o treime din totalul cheltuielilor.

"Marina militară şi flota noastră de submarine constituie un catalizator de protecţie şi strategie pentru Israel", a declarat în timpul ceremoniei Ehud Barak, ministrul Apărării Israelian.

Un al cincilea submarin, destinat forţelor israeliene, este în ultima fază de construcţie şi urmează să fie lansat în 2014.

Israelul şi Germania au semnat un acord în ceea ce priveşte construcţia a şase submarine, cu termen de finalizare în 2017.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close