Antena 3 CNN Externe Israelul acuză Iran că dezvoltă rachete pentru a lovi Statele Unite

Israelul acuză Iran că dezvoltă rachete pentru a lovi Statele Unite

Israelul acuză Iran că dezvoltă rachete pentru a lovi Statele Unite
Sursa foto: Foto: m24digital.com
de N.B.    |    02 Feb 2012   •   19:03

Israelul susţine că Iran lucrează la dezvoltarea unor rachete capabile să lovească Statele Unite, la o bază militară lovită de o puternică explozie în urmă cu trei luni, scrie Reuters.

Explozia a avut loc pe 12 noiembrie şi a ucis 17 soldaţi iranien, printre aceştia fiind şi un ofiţer considerat drept arhitectul scutul iranian de rachete. Iranul comunica, la acea dată, că explozia a fost un accident, la bază fiind fabricate rachete ce ar fi putut lovi Israel.

În cadrul conferinţei acnuale pentru securitate, vice prim-ministrul israelian Moshe Yaalon a contrazis autorităţile iraniene, acuzând Teheranul că proiecta arme capabile să lovească Statele Unite.

Acesta susţine că baza era destinată cercetării şi dezvoltării şi avea ca scop construcţia rachetelor cu raza de acţiune de 10.000 de kilometri, care vizează "Marele Diavol", Statele Unite ale Americii.

Conform analiştilor, rachetele cu cea mai lungă rază de acţiune ale iranienilor pot ajunge până la 2.400 de kilometri, având capacitatea de a atinge ţinte în Israel sau Europa.

×
Subiecte în articol: Israel rachete Teheran
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close