Antena 3 CNN Externe Israelul acuză mişcarea Hezbollah de trimiterea avionului fără pilot care a fost doborât joi

Israelul acuză mişcarea Hezbollah de trimiterea avionului fără pilot care a fost doborât joi

Israelul acuză mişcarea Hezbollah de trimiterea avionului fără pilot care a fost doborât joi
de M.T.    |    25 Apr 2013   •   18:32

Guvernul israelian acuză mişcarea şiită libaneză Hezbollah de trimiterea dronei care a fost doborâtă în apropierea oraşului Haifa, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Este o nouă tentativă a Hezbollah de a trimite un avion fără pilot în Israel", a declarat Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apărării.

„Această tentativă de pătrundere în spaţiul aerian israelian este foarte gravă. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru protejarea cetăţenilor israelieni", a promis premierul Benjamin Netanyahu.

Un avion fără pilot a pătruns joi în spaţiul aerian al Israelului, fiind doborât în scurt timp de aviaţia militară israeliană.

Drona pătrunsese joi la prânz în spaţiul aerian israelian dinspre Liban, avioanele de vânătoare israeliene de tip F-16 decolând imediat de la baza aeriană Ramat David pentru a intercepta aparatul.

Avionul fără pilot a fost doborât în zona de coastă din apropierea oraşului Haifa. Mai multe explozii au fost auzite în această zonă, iar resturile aparatului sunt căutate de armata israeliană.

Potrivit serviciilor de informaţii militare, drona a fost trimisă de mişcarea şiită libaneză Hezbollah, activă în sudul Libanului.

×
Subiecte în articol: Israel avion fara pilot drona Hezbollah Liban
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close