Antena 3 CNN Externe Israelul aprobă 3.000 de locuinţe suplimentare în Cisiordania, după votul ONU privind Palestina

Israelul aprobă 3.000 de locuinţe suplimentare în Cisiordania, după votul ONU privind Palestina

Israelul aprobă 3.000 de locuinţe suplimentare în Cisiordania, după votul ONU privind Palestina
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    30 Noi 2012   •   23:57

Cabinetul de securitate israelian a aprobat vineri construirea a 3.000 de locuinţe suplimentare în Ierusalimul de Est şi în coloniile din Cisiordania, în replică la acordarea statutului de stat observator Palestinei de către Adunarea Generală ONU, potrivit Mediafax.

De asemenea, Cabinetul israelian de securitate, format din principalii nouă miniştri, a decis construirea a încă 1.000 de locuinţe în zona Maaleh Adumim, în apropiere de Ierusalimul de Est.

Conform unui oficial israelian, statul evreu îşi rezervă dreptul unor măsuri suplimentare, în conformitate cu "interesele strategice".

Decizia a fost luată după ce Adunarea Generală ONU a acordat teritoriilor palestiniene statutul de stat observator.

Activităţile israeliene de colonizare constituie unul dintre obstacolele principale în procesul de pace cu palestinienii.

Vicepremierul israelian Sylvan Shalom avertiza în urmă cu câteva ore că Israelul nu mai are practic nicio obligaţie conform Acordurilor de la Oslo: "Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas nu a rămas fidel angajamentelor asumate de predecesorul său, Yasser Arafat, prin Acordurile de la Oslo (1993), care interziceau iniţiativele unilaterale. Încălcarea acestor acorduri oferă şi Israelului dreptul la iniţiative unilaterale precum aplicarea suveranităţii israeliene în teritorii".



×
Subiecte în articol: Israel Cisiordania Palestina
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close