Antena 3 CNN Externe Israelul ar putea aproba un nou plan de colonizare, în pofida negocierilor cu palestinienii

Israelul ar putea aproba un nou plan de colonizare, în pofida negocierilor cu palestinienii

Israelul ar putea aproba un nou plan de colonizare, în pofida negocierilor cu palestinienii
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Aug 2013   •   20:01

Autoritatea Civilă israeliană din Cisiordania a aprobat un plan care prevede construirea a peste 800 de case noi în coloniile din această zonă disputată cu palestinienii, relatează site-ul israelian Ynetnews.
   
Decizia riscă să complice negocierile de pace dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, reluate la sfârşitul lunii iulie după trei ani de întrerupere.
   
Guy Inbar, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Civile israeliene din Cisiordania, a declarat că planul de construire a 800 de noi case a fost aprobat miercuri, dar este necesar şi avizul final al Guvernului. "Este un proces îndelungat", a spus Inbar.
   
Ministerul israelian al Apărării a acordat, în urmă cu câteva luni, avizul provizoriu pentru elaborarea acestui plan.
   
Organizaţia anticolonizare Pace Acum susţine că planul prevede de fapt construirea a peste 1.000 de case în şapte colonii din Cisiordania.
   
Decizia riscă să afecteze negocierile cu palestinienii, care cer blocarea totală a activităţilor de colonizare. "Construirea acestor noi locuinţe ar reprezenta distrugerea cu încăpăţânare a oricăror şanse de pace", a reacţionat un oficial palestinian de rang înalt, Hanan Ashrawi, citată de AFP.
   

×
Subiecte în articol: Israel Cisiordania
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close