Antena 3 CNN Externe Israelul construieşte un zid de doi kilometri la frontiera cu Libanul

Israelul construieşte un zid de doi kilometri la frontiera cu Libanul

Israelul construieşte un zid de doi kilometri la frontiera cu Libanul
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Apr 2012   •   08:55

Israelul va începe să construiască, de săptămâna viitoare, un zid lung de doi kilometri de-a lungul frontierei sale cu Libanul, în zona localităţii israeliene Metulla, a anunţat televiziunea israelienă, potrivit AFP.

Zidul, proiectat să aibă o înălţime de zece metri, ar urma să evite fricţiunile între trupele israeliene şi cele ale armatei libaneze, ale căror poziţii sunt adesea separate de o distanţă de numai câţiva metri.

Armata israeliană a anunţat acest proiect din luna ianuarie, precizând că zidul era menit să protejeze blocurile construite recent la Metulla de tirurile lunetiştilor din satul libanez Kfar Kila, situat la un kilometru distanţă, lângă actuala barieră de securitate situată de-a lungul frontierei.

Israelul a coordonat construcţia acestui zid cu Libanul, prin intermediul FINUL (Forţa Interimară a ONU în Liban).

Israelul şi Libanul sunt tehnic încă în război, dar oficialii militari ai celor două ţări se întâlnesc în mod regulat sub auspiciile FINUL, pentru a discuta probleme legate de frontieră.

În 2006, un război scurt dar sângeros a avut loc între Israel şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care controlează regiunea frontalieră.

×
Subiecte în articol: Israel Liban zid razboi
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close