Antena 3 CNN Externe Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" dintre SUA şi Iran

Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" dintre SUA şi Iran

Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" dintre SUA şi Iran
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
21 Oct 2012   •   16:29

Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" între Statele Unite şi Iran în vederea ajungerii la un acord privind negocieri directe referitoare la programul nuclear iranian, a declarat duminică Moshe Yaalon, numărul doi în cadrul Guvernului israelian, relatează AFP.
   
"Nu este un secret că americanii şi iranienii au avut contacte discrete şi că Statele Unite au depus unele eforturi pentru promovarea unor negocieri directe" cu Teheranul, a declarat pentru postul public de radio Moshe Yaalon, ministru pentru Afaceri Strategice şi locţiitor al premierului Benjamin Netanyahu.
   
Însă "Iranul a refuzat întotdeauna să poarte negocieri directe", a dat asigurări Yaalon.
   
Ministrul israelian a precizat că aceste încercări americane s-au produs în favoarea negocierilor purtate între Iran şi Grupul "5+1", din care fac parte Statele Unite, China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania.
   
Casa Albă a dezminţit sâmbătă că Statele Unite au ajuns la un acord în vederea unor negocieri directe cu Iranul asupra programului său nuclear, aşa cum a scris New York Times, şi a anunţat că "lucrează în continuare la o soluţie diplomatică".

×
Subiecte în articol: Israel SUA acord program nuclear guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close