Antena 3 CNN Externe Israelul este o "excrescenţă" artificială care va dispărea. Liderul suprem iranian ameninţă statul evreu

Israelul este o "excrescenţă" artificială care va dispărea. Liderul suprem iranian ameninţă statul evreu

Israelul este o "excrescenţă" artificială care va dispărea. Liderul suprem iranian ameninţă statul evreu
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Aug 2012   •   17:10

Israelul este o "excrescenţă" artificială în Orientul Mijlociu, menit să dispară, a declarat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Kamenei. Declaraţia a fost făcută înaintea manifestaţiilor prevăzute pentru vineri, denunţând statul evreu, relatează AFP.
   
"Această excrescenţă sionistă artificială va dispărea din peisaj", a declarat ayatollahul Khamenei într-un discurs rostit miercuri seara.
   
Ayatollahul Khamenei a precizat că manifestaţiile de vineri vor fi "o lovitură dură pentru duşmanii islamului şi Palestinei" şi a mai spus că Iranul consideră susţinerea cauzei palestiniene drept o "datorie religioasă".
   
Liderul suprem iranian a prezis de altfel că "steaua speranţei", care a strălucit deasupra Iranului în timpul revoluţiei islamice şi a războiului împotriva Irakului (1980-1988), va străluci şi deasupra Palestinei şi că "pământul islamic" va reveni pentru totdeauna naţiunii palestiniene.
   
"Ziua Qods" (Ierusalim, în limba arabă), organizată în fiecare an de la revoluţia islamică din 1979 în ultima vineri a Ramadanului, va fi celebrată în acest an pe fondul tensiunilor dintre Iran şi Israel.
   

Israelul, singura putere nucleară din regiune, consideră că existenţa sa este ameninţată dacă Iranul se va dota cu bomba atomică. Statele occidentale şi Israelul acuză Teheranul că disimulează un plan militar prin programul său nuclear aşa-zis civil.


×
Subiecte în articol: Israel Orientul Mijlociu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close