Antena 3 CNN Externe Israelul vrea ca SUA să intervină militar în Siria pentru a securiza arsenalul chimic al acestei ţări

Israelul vrea ca SUA să intervină militar în Siria pentru a securiza arsenalul chimic al acestei ţări

Israelul vrea ca SUA să intervină militar în Siria pentru a securiza arsenalul chimic al acestei ţări
de M.T.    |    26 Apr 2013   •   18:03

Statele Unite trebuie să intervină militar pentru a prelua controlul asupra arsenalului chimic sirian, afirmă adjunctul ministrului israelian de Externe, Zeev Elkin, potrivit agenţiei AFP, citată de Mediafax.

„Este clar că dacă există voinţă din partea Statelor Unite şi comunităţii internaţionale, pot acţiona militar pentru a prelua controlul asupra arsenalului chimic sirian", a a declarat oficialul israelian.

„În momentul în care comunitatea internaţională va înţelege că liniile roşii au fost depăşite şi că au fost utilizate arme chimice, îşi vor da seama că nu există altă soluţie decât cea militară", a continuat Elkin.

Chuck Hagel, secretarul american al Apărării, a declarat joi că este foarte probabil ca regimul din Siria să fi utlizat arme chimice, adăugând însă că informaţiile nu sunt sigure.

„Serviciile de informaţii americane au concluzionat, cu un anumit nivel de exactitate, că regimul sirian a utilizat arme chimice, în special gaz sarin", a spus Hagel.

Declaraţiile lui Hagel au venit la două zile după ce un înalt oficial militar israelian a acuzat forţele siriene că au folosit gaz sarin împotriva rebelilor de mai multe ori.

Guvernul şi rebelii din Siria s-au acuzat reciproc de faptul că folosesc arme chimice. Mai mulţi reprezentanţi ai ONU încearcă să intre în Siria pentru a investiga acest caz.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat în urmă cu mai mult timp că utilizarea armelor chimice ar schimba poziţia Washingtonului privind o posibilă intervenţie militară în Siria.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close