Antena 3 CNN Externe Jose Manuel Barroso cere Rusiei să accepte un acord de reluare a livrărilor de gaz

Jose Manuel Barroso cere Rusiei să accepte un acord de reluare a livrărilor de gaz

Jose Manuel Barroso cere Rusiei să accepte un acord de reluare a livrărilor de gaz
08 Ian 2009   •   21:24

Preşedintele Comisie Europene, Jose Manuel Durao Barroso, aflat la Bratislava, a făcut apel joi seară la Rusia să accepte un acord cu privire la reluarea fluxurilor de gaze naturale, transmite France Presse.
"Discuţii sunt în continuare în curs cu partenerii noştri ruşi şi noi le cerem urgent să accepte un acord", a declarat şeful executivului european în cursul unei conferinţe de presă organizate în capitala slovacă.
Comisia Europeană a anunţat joi seara că negociatorii săi nu au reuşit să ajungă la un acord în timpul întâlnirii lor cu preşedintele Gazprom, Aleksei Miller.
"Nu vreau să fac speculaţii cu privire la măsurile posibile în cazul în care nu va fi găsit un acord", a adăugat Barroso. "Este prioritatea noastră ca ruşii şi ucrainenii să nu pună în pericol ţările membre ale Uniunii Europene, viitorul economic al acestora şi nici bunăstarea cetăţenilor lor", a spus el.
Pe de altă parte, şeful Gazprom, Aleksei Miller, a anunţat cu puţin timp în urmă că Ucraina "a făcut să eşueze" semnarea unui acord în cadrul negocierilor de la Bruxelles. "Ucraina a făcut să eşueze semnarea acestui acord", a declarat el. "Toată responsabilitatea aparţine părţii ucrainene", a subliniat el.
Preşedintele Comisie Europene s-a întâlnit joi la Bratislava cu şefii de guvern din ţările membre ale Grupului de la Vişegrad, Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria, pentru a discuta despre criza din sectorul gazelor naturale.
Agerpres

×
Subiecte în articol: José Manuel Barroso Comisia Europeana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close