Antena 3 CNN Externe Lansarea primilor doi sateliţi ai GPS-ului Uniunii Europene, amânată pentru 24 de ore

Lansarea primilor doi sateliţi ai GPS-ului Uniunii Europene, amânată pentru 24 de ore

Lansarea primilor doi sateliţi ai GPS-ului Uniunii Europene, amânată pentru 24 de ore
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de N.B.    |    20 Oct 2011   •   21:38

Lansarea primilor doi sateliţi, care vor fi parte din reţeaua Uniunii Europene pentru poziţionare prin satelit, a fost amânată până vineri, din cauza unei defecţiuni tehnice la racheta Soyuz, informează Washington Post.

Galileo, sistemul de navigaţie realizat de UE pentru a concura cu GPS-ul american, va avea, astfel, de aşteptat încă o zi până când primii sateliţi ai reţelei sale vor ajunge pe orbită. Racheta Soyuz a fost oprită înainte de decolarea din Guiana Franceză din cauza unei scurgeri la nivelul unei valve.

Sistemul european de navigaţie promite o precizie mult îmbunătăţită faţă de GPS, dar mai sunt mulţi ani până când va intra complet în funcţiune. Lansarea celor doi sateliţi reprezintă, totuşi, un pas important pentru realizarea obiectivelor propuse de Uniunea Europeană.

După lansarea iniţială, doi sateliţi vor ajunge în spaţiu în fiecare trimestru, până când toţi cei 30 de sateliţi ai reţelei vor fi operaţionali.

Uniunea Europeană speră că impactul economic va fi de aproximativ 90 de miliarde de euro, bani reprezentaţi de încasări din industrie şi beneficii pentru comunitate pe o perioadă de două decenii.

×
Subiecte în articol: GPS lansare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close