Antena 3 CNN Externe Doi lideri din statele NATO au fost evacuați de urgență într-un adăpost din Kiev, în timpul unui atac rusesc

Doi lideri din statele NATO au fost evacuați de urgență într-un adăpost din Kiev, în timpul unui atac rusesc

Președinții Cehiei și Slovaciei, Petr Pavel și Zuzana Caputova, au fost evacuați de urgență într-un adăpost anti-bombardament din capitala Ucrainei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   14:06

S-a întâmplat în timpul vizitei celor doi șefi de stat din NATO, care a avut loc vineri la Kiev.

"Pavel urma să discute cu liderii tătarilor din Crimeea în momentul în care s-a declanșat alarma.

'Discuțiile continuă. Datorită alarmei aeriene, ne-am întâlnit în condiții improvizate', a semnalat președintele ceh pe contul său de Twitter.

Citește și: Reacția lui Zelenski după tragedia de la Uman, unde o rachetă rusească a distrus un bloc de locuințe

Alarma s-a întins pe mai bine de 40 de minute. Pavel și Caputova au ajuns în Ucraina în noaptea de joi spre vineri, venind cu trenul din Polonia.

Este noaptea în care rușii au lansat cel mai mare atac cu rachete asupra Ucrainei în ultimele aproape două luni, atac care s-a soldat cu 26 de morți și numeroși alți răniți.

După încheierea alarmei, președinta Slovaciei a ieșit, prima, din adăpost, în timp ce președintele ceh a rămas să termine discuțiile", a relatat Claudiu Ștefan, editor Antena 3 CNN.

După atacul din Uman, rușii i-au acuzat pe ucraineni că au bombardat un autobuz în Donețk

Cel mai sângeros bilanț al atacului rus a fost consemnat la Uman.

O rachetă rusească a spulberat un bloc de locuințe în acest oraș ucrainean și a omorât 23 de oameni, între care cinci copii.

După apariția informațiilor privind atacul Moscovei la Uman, autoritățile pro-ruse din regiunea parțial ocupată Donețk au acuzat, la rândul lor, armata ucraineană că a bombardat un autobuz care circula în capitala regională și a ucis șapte oameni.

×
Subiecte în articol: NATO Petr Pavel Zuzana Caputova
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close