Antena 3 CNN Externe Noi detalii în cazul masacrului de la Orlando

Noi detalii în cazul masacrului de la Orlando

Noi detalii în cazul masacrului de la Orlando
Sursa foto: foto: pixabay.com
14 Iun 2016   •   08:01

Mai mult de jumătate din victimele masacrului de la Orlando aveau origine portoricană, a declarat Rolando Padova, secretarul de stat adjunct al guvernului din Puerto Rico luni pentru Reuters, transmite Agerpres.
   
"Ceea ce ei ne-au informat până în prezent este că 90% din victime sunt latino şi mai mult de jumătate dintre morţi erau de origine din Puerto Rico", a afirmat Padova într-un scurt interviu telefonic.

Trei persoane de origine mexicană sunt de asemenea printre cele 49 ucise în masacrul de la clubul de noapte Pulse din Orlando, a anunţat la rândul său preşedintele mexican Enrique Pena Nieto.
   
Într-un comunicat separat, Ministerul de Externe al Mexicului a declarat că trei erau cetăţeni mexicani şi că încearcă să confirme cu autorităţile SUA dacă un al patrulea mexican se numără printre cei ucişi, adaugă Reuters.

Atacul armat dintr-un club gay din Orlando s-a soldat cu 49 de morți - cel mai sângeros din istoria SUA - și circa 53 de răniți, conform unui nou bilanț transmis duminică de primarul orașului, Buddy Dyer, potrivit AFP.

Bilanțul precedent vorbea de 20 de morți și circa 40 de răniți.

Autorul atacului, care a fost ucis în schimbul de focuri cu poliția, a fost identificat de mai multe posturi de televiziune drept Omar Mateen, un cetățean american de origine afgană.

 

×
Subiecte în articol: Orlando
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close