Antena 3 CNN Externe Marina italiană a salvat 300 de emigranţi clandestini

Marina italiană a salvat 300 de emigranţi clandestini

Marina italiană a salvat 300 de emigranţi clandestini
15 Oct 2013   •   15:06

Marina militară italiană a salvat, marţi, peste 300 de emigranţi, aflaţi la bordul unor ambarcaţiuni care pluteau în derivă, în apele dintre Sicilia şi Libia.
Guvernul de la Roma a dispus în această zonă nave, elicoptere şi drone militare pentru a evita catastrofe maritime, care au dus până acum la moartea a mii de persoane, relatează Reuters.

O fregată şi o barcă pneumatică au interceptat apeluri SOS provenite de la două ambarcaţiuni pline cu emigranţi clandestini, care navigau separat. Ele au fost recuperate şi tractate pe insula Lampedusa.

La începutul lunii, pe 3 octombrie, 360 de oameni au murit într-un naufragiu petrecut la doar câteva sute de metri de ţărmul aceleiaşi insule.
Vineri, cel puţin 34 de emigranţi s-au înecat după ce ambarcaţiunea lor s-a răsturnat. Însă numărul celor înghiţiţi de valuri ar putea ajunge şi în acest caz la 200 de persoane.

De mai bine de două decenii, Lampedusa este pământul promis pentru emigranţii care sunt în căutarea unei vieţi mai bune în Europa sau fug de ororile războaielor de pe continentul african.


×
Subiecte în articol: emigranti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close