Antena 3 CNN Externe Melbourne a devenit orașul cu cel mai lung lockdown din lume

Melbourne a devenit orașul cu cel mai lung lockdown din lume

Oraşul australian Melbourne a stabilit, astăzi, un nou record pentru cel mai îndelungat interval cumulativ de timp petrecut în lockdown de o localitate urbană din cauza pandemiei de coronavirus.

Melbourne a devenit orașul cu cel mai lung lockdown din lume
Sursa foto: Twitter/glooit
de Alexandra Ionescu    |    04 Oct 2021   •   13:59

Melbourne, capitala statului australian Victoria de pe coasta estică a Australiei, a petrecut în total 246 de zile în lockdown. Acesta este cel mai îndelungat lockdown cumulativ pentru orice oraş din lume.

În prezent, Melbourne se află în cel de-al şaselea lockdown de la începutul pandemiei de coronavirus, iar actuala carantină va continua pentru încă cel puţin trei săptămâni.

Atunci când se vor ridica restricțiile, la sfârșitul luni, orașul va fi petrecut 267 de zile în lockdown, aproximativ 45% din întreaga perioadă a pandemiei de COVID-19.

Această strategie a lăsat orașul într-o depresie economică și psihologică, dar a și reușit, de 5 ori consecutiv, să reducă numărul cazurilor la zero.

După acest al șaselea lockdown, premierul Daniel Andrews a abandonat speranțele de a ajunge iar la 0 cazuri, și a înlocuit acest țel cu vaccinarea a cel puțin 80% dintre locuitorii cu vârsta de peste 16 ani cu ambele doze.

Anterior, oraşul argentinian Buenos Aires deţinuse recordul pentru cel mai îndelungat lockdown, potrivit The Guardian.

Numărul de cazuri de coronavirus din statul Victoria l-a depăşit recent pe cel înregistrat în statul învecinat New South Wales, unde numărul infectărilor a început să scadă după o anumită plafonare.

Populaţia din Melbourne a început însă să îşi piardă răbdarea. Luna trecută, demonstranţii au ocupat străzile mai multe zile la rând pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaţilor din construcţii.

×
Subiecte în articol: Melbourne Australia lockdown COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close