Antena 3 Externe Mesajul preşedintelui Rusiei, în urma decesului lui Ariel Sharon

Mesajul preşedintelui Rusiei, în urma decesului lui Ariel Sharon

de G.S.    |    12 Ian 2014   •   09:36
Mesajul preşedintelui Rusiei, în urma decesului lui Ariel Sharon
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a trimis premierului israelian Benjamin Netanyahu un mesaj de condoleanţe în legătură cu decesul lui Ariel Sharon, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.
Potrivit Kremlinului, "preşedintele Rusiei a apreciat calităţile personale deosebite şi acţiunile lui Ariel Sharon vizând protejarea intereselor Israelului, remarcând respectul pentru Sharon în rândul compatrioţilor, precum şi autoritatea sa pe scena internaţională".
Preşedintele rus a transmis condoleanţe familiei lui Ariel Sharon şi "întregului popor israelian". 
De asemenea, Putin "a subliniat că Rusia îşi va aminti de Ariel Sharon ca de un susţinător al relaţiilor ruso-israeliene de prietenie, care a avut o contribuţie personală importantă la consolidarea cooperării bilaterale", a anunţat preşedinţia rusă, în pagina sa electronică.
Preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus), Mihail Marghelov, a declarat că Ariel Sharon "va rămâne mereu pe lista celor mai influenţi politicieni, care sunt admiraţi de unii şi detestaţi de alţii", relatează agenţia Itar-Tass. 
Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a lui Ariel Sharon continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.
 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close