Antena 3 CNN Externe Ministrul iranian de Externe condamnă Holocaustul: „O tragedie crudă care nu trebuie să se mai repete”

Ministrul iranian de Externe condamnă Holocaustul: „O tragedie crudă care nu trebuie să se mai repete”

Ministrul iranian de Externe condamnă Holocaustul: „O tragedie crudă care nu trebuie să se mai repete”
de M.T.    |    03 Feb 2014   •   11:30

Holocaustul a fost „o tragedie crudă care nu trebuie să se mai repete”, consideră ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, care a acordat un interviu postului german de televiziune Phoenix.

„Nu avem nimic împotriva evreilor şi îi respectăm atât în Iran, cât şi în afara ţării. Nu ne simţim ameninţaţi de nimeni”, a spus Zarif, citat de Mediafax.

Declaraţiile oficialului iranian vin în confirmă o schimbare în discursul Teheranului referitor la Holocaust.

Spre deosebire de predecesorul său, Mahmoud Ahmadinejad, care a negat existenţa Holocaustului, noul preşedinte iranian, Hassan Rohani, a condamnat „masacrarea evreilor de către nazişti”.

Cu toate acestea, Mohammad Javad Zarif a ţinut să precizeze că, în ceea ce îl priveşte, „drepturile poporului palestinian au fost încălcate în ultimii 60 de ani” de Israel.

De asemenea, ministrul iranian a vorbit despre negocierile dificile privind dosarul nuclear, susţinând că ţara sa doreşte „să pună capăt cercului vicios şi să folosească toate mijloacele pentru a instaura încrederea”. El a adăugat însă că iranienii „nu vor accepta să fie conduşi de alţii”.

×
Subiecte în articol: Israel Holocaust
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close