Antena 3 CNN Externe Ministrul sirian de Externe: Un atac împotriva Siriei serveşte intereselor Israelului

Ministrul sirian de Externe: Un atac împotriva Siriei serveşte intereselor Israelului

Ministrul sirian de Externe: Un atac împotriva Siriei serveşte intereselor Israelului
de M.T.    |    27 Aug 2013   •   17:54

O eventuală lovitură militară occidentală împotriva Siriei ar servi interesele Israelului şi pe cele ale Frontului al-Nusra, un grup care are legături cu reţeaua Al-Qaida, a declarat ministrul sirian de Externe, Walid al-Muallem, în cadrul unei conferinţe de presă la Damasc.

„Efortul de război condus de Statele Unite şi aliaţii săi va servi intereselor Israelului şi pe cele ale Frontului al-Nusra”, a spus al-Muallem, avertizând că ţara sa este pregătită să se apere.

„Avem două opţiuni: fie ne predăm, fie ne apărăm cu mijloacele de care dispunem. A doua opţiune este mai bună: ne vom apăra”, a afirmat oficialul sirian, care a atras atenţia că mijloacele de apărare ale Siriei vor surprinde pe toată lumea.

De asemenea, al-Muallem l-a acuzat pe secretarul de stat american, John Kerry, că a minţit în privinţa folosirii de arme chimice de către regimul de la Damasc, cerând Washingtonului şi aliaţilor săi să aducă dovezi în această privinţă.

„Au spus că forţele regimulului sirian au fost cele respinsabile pentru atacul chimic. Neg categoric acest lucru. Nicio ţară din lume nu ar folosi astfel de arme împotriva propriului popor”, a precizat şeful diplomaţiei siriene.

În acelaşi timp, Walid al-Muallem a spus că armata siriană nu avea cum să elimine dovezile privind folosirea de arme chimice, deoarece nu ea este cea care contolează zonele respective, ci militanţii care luptă împotriva forţelor guvernamentale.

Totodată, ministrul sirian s-a arătat convins de faptul că Rusia nu-şi va părăsi aliatul de la Damasc în această situaţie dificilă.

„Pot să vă asigur că Rusia nu a abandonat Siria. Relaţiile noastre vor continua în toate domeniile şi mulţumim Rusiei pentru sprijinul său”, a declarat al-Muallem.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice Damasc Israel
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close