Antena 3 CNN Externe Moscova: Discursul lui Clinton nu oferă răspuns pentru cooperarea Rusia-NATO

Moscova: Discursul lui Clinton nu oferă răspuns pentru cooperarea Rusia-NATO

Moscova: Discursul lui Clinton nu oferă răspuns pentru cooperarea Rusia-NATO
Sursa foto: dmitri rogozin
24 Feb 2010   •   15:49

Discursul secretarului american de stat Hillary Clinton la un summit despre Conceptul Strategic al NATO nu a oferit nicio propunere pentru cooperare între Rusia şi NATO. sublinia trimisul special al Moscovei pe lângă organizaţia militară.
În cadrul unui seminar la Washington, Clinton a respins apelul Rusie pentru o nouă arhitectură de securitate eurpopeană, declarând că securitatea europeană ar trebui discutată în cadrul existent.
"În opinia mea, discusul lui Clinton nu răspunde întebările pe care Moscova le-a ridicat repetat cu partenerii săi americani şi NATO," arăta ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin pentru Interfax .
Rogozin declara că Rusia nu este satisfăcută cu actuala arhitectură europeană condusă de NATO din cauza extinderii spre est a alianţei şi refuzul său de a recunoaşte indivizibilitatea securităţii din Europa şi considerarea intereselor ruse.
Rusia speră la o Europa cu o pace durabilă în loc de modificări cosmetice a organizaţiilor de securitate, precum Organizaţia pentru Securitate şi Coopeare din Europa, arăta ambasadorul rus..
De asemenea, Rogozin se îndoia că SUA va considera Rusia ca partener egal în construirea sistemelor anti-rachetă din Europa.
Rusia a propuns în noiembrie un nou Tratat European de Securitate pentru a avea o opinie egală cu Occodentul în probleme de securitate, dar iniţiativa nu a găsit răspuns.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close