Antena 3 CNN Externe NASA va monitoriza cu avioane şi rachete Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024

NASA va monitoriza cu avioane şi rachete Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024

Eclipsa totală de soare care se va produce luni, 8 aprilie 2024, va fi monitorizată de cercetătorii NASA cu avioane şi rachete. Fenomenul va fi vizibil în SUA şi Mexic.

NASA va monitoriza cu avioane şi rachete Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2024   •   22:19

Avioanele WB-57 ale NASA echipate cu instrumente științifice vor zbura la mare înălțime pentru a obține o vedere clară a atmosferei exterioare a Soarelui.

De asemenea, trei rachete vor fi lansate de la unitatea Wallops a NASA din Virginia înainte, în timpul și după eclipsă pentru a măsura impactul soarelui asupra atmosferei superioare a Pământului, cunoscută sub numele de ionosferă.

Studiul unui astfel de fenomen are rolul de rezolva unele mistere ale soarelui, mai ales că în timpul unei eclipse atmosfera este mult mai caldă decât suprafața soarelui, dar oamenii de știință nu știu de ce, potrivit CNN.

Luni, 8 aprilie 2024, eclipsa totală de soare va traversa America de Nord, trecând peste Mexic, Statele Unite și Canada. Eclipsa totală de soare va începe peste Oceanul Pacific de Sud. Dacă vremea permite, prima locație din America de Nord continentală care va experimenta totalitatea este coasta Pacificului Mexicului, în jurul orei 11:07 a.m. PDT.

 

×
Subiecte în articol: eclipsa de soare nasa
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close