Antena 3 CNN Externe NATO nu va trimite trupe militare care să lupte împotriva Statului Islamic

NATO nu va trimite trupe militare care să lupte împotriva Statului Islamic

NATO nu va trimite trupe militare care să lupte împotriva Statului Islamic
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2017   •   12:39

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice discută posibilitatea de a se alătura coaliţiei internaţionale care luptă împotriva organizaţiei Stat Islamic, dar NATO nu va trimite trupe militare.

"Nu a fost luată încă nicio decizie, discuţiile continuă. Oricum, NATO nu se va implica în operaţiuni de luptă şi nu va trimite trupe militare", a spus Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a mai vorbit despre "potenţialul neexploatat" al NATO de a pune la punct forţe armate. Printre opţiunile luate în calcul se numără pregătirea trupelor şi a poliţiştilor irakieni, precum şi consolidarea departamentelor guvernamentale în zonele recucerite de la Stat Islamic.


"Unele state, precum Franţa, Germania, Italia sau Grecia, nu sunt convinse de propunerea americanilor. Vor să ştie ce diferenţe ar implica. Toate cele 28 de state aliate NATO depun deja eforturi în acest sens. Dacă aliaţii vor fi convinşi că este mai mult un pas simbolic, un acord este posibil", a spus un înalt oficial european din cadrul NATO.

NATO ar putea sprijini coaliţia americană împotriva Stat Islamic prin intermediul pregătirii şi supravegherii aeriene şi ar putea contribui cu echipament şi expertiză militară.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: NATO Stat Islamic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close