Antena 3 Externe Negocierile pentru un nou Guvern continuă în Grecia: Papandreou şi liderul opoziţiei de dreapta duc tratative

Negocierile pentru un nou Guvern continuă în Grecia: Papandreou şi liderul opoziţiei de dreapta duc tratative

de Antena3.ro    |    08 Noi 2011   •   12:30
Negocierile pentru un nou Guvern continuă în Grecia: Papandreou şi liderul opoziţiei de dreapta duc tratative
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Negocierile între socialişti şi opoziţia de dreapta pentru formarea unui nou Guvern de coaliţie continuau marţi dimineaţă pentru a doua zi consecutiv, sub puternica presiune a zonei euro, relatează AFP.
   
După tratative şi mai multe discuţii telefonice, luni, între premierul în exerciţiu Giorgios Papandreou şi liderul partidului Noua Democraţie, Antonis Samaras, cei doi oficiali urmează să îşi continue negocierile pentru a găsi un premier de consens marţi, au anunţat surse guvernamentale.
   
Un consiliu de miniştri sub conducerea lui Papandreou ar urma să aibă loc marţi la prânz, potrivit aceleiaşi surse.
   
Zona euro le-a cerut luni seara celor două partide să formeze un Guvern de coaliţie şi să îşi ia un angajament scris că respectă promisiunile de economii bugetare şi reforme înainte de plata unor noi tranşe de împrumut.
   
Lucas Papademos, fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (2002-2010) şi fost guvernator al Băncii Centrale a Greciei (1994-2002), omul de încredere al lui Jean-Claude Trichet şi consilier al lui Papandreou, al cărui nume este vehiculat ca posibil premier încă de duminică, nu mai pare favorit din cauza condiţiilor pe care le-a pus şi care sunt dificil de îndeplinit.
   
Presa greavă evocă două nume noi, între care reprezentantul grec la FMI, Panayotis Roumeliotis, sau mediatorul cetăţeanului european, juristul Nikiphoros Diamantouros.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close