Antena 3 CNN Externe ”Nu mă omorâți, vă rog!” | Noa Argamani, o tânără studentă din Israel, filmată în timp ce este răpită de gruparea Hamas

”Nu mă omorâți, vă rog!” | Noa Argamani, o tânără studentă din Israel, filmată în timp ce este răpită de gruparea Hamas

Noa Argamani, o tânără de doar 25 de ani, a fost filmată în timp ce era răpită de militanți sâmbătă, de la un festival de muzică, în timpul unui val de incursiuni terestre în Israel.

”Nu mă omorâți, vă rog!” | Noa Argamani, o tânără studentă din Israel, filmată în timp ce este răpită de gruparea Hamas
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   11:07

Imaginile, care au fost distribuite viral pe rețelele sociale, arată câțiva bărbați care o răpesc pe tânăra de 25 de ani. În video se poate vedea și iubitul tinerei, Avinatan Or, care este imobilizat de un alt grup de militanți, cu un braț întors la spate. Fata, care este ținută cu forța pe o motocicletă, strigă din toate puterile: ”Nu mă omorâți, vă rog”, în timp ce întinde mâinile spre iubitul ei, cerând ajutor. 

Un membru al familiei tinerei a confirmat pentru The Times faptul că în imagini este tânăra Noa Argamani.

La evenimentul care trebuia să dureze tot weekendul au participat aproximativ 3500 de persoane. Acesta s-a desfășurat în apropiere de Re’im, Israel, la trei mile de granița cu Gaza. 

Oficialii israelieni au declarat că, potrivit primelor date, nu mai puțin de 109 persoane au fost ucise la festival.  

Organizatorul festivalului, Nimrod Arnin, a declarat pentru The Times că în jurul orei 6:30, sâmbătă, a început un atac cu rachete dinspre Gaza, ceea ce a determinat o evacuare a tinerilor care participau la festival. Videoclipurile arată cum participanții fug către mașini în timp de nori mari de fum negru se ridică spre cer.  

În scurt timp, militanții au pătruns în zonă, ceea ce a transformat o evacuare calmă într-o scenă de groază și disperare. Imaginile îi arată pe tineri fugind spre câmp și spre o zonă împădurită, în încercarea de a-și salva viața.  

Noa Argamani și iubitul ei au încercat să se ascundă

Noa Argamani și iubitul ei,  Avinatan Or, au încercat să se ascundă de militanți înainte ca tânăra să fie luată ostatică. Tânărul ar fi distribuit locația în care se aflau unui prieten, rugându-l să o comunice soldaților israelieni, pentru a putea fi salvați.   

„Eu și Noa ne ascundem aici”, a scris bărbatul. „Spune-le că există o bandă de 20 de bărbați care caută oamenii și când îi găsesc, îi omoară.” Mesajele arată că începând cu ora 10:00, bărbatul a nu a mai răspuns la mesaje.  

Ravid Ohad, verișoara tinerei, a declarat pentru The Times că membrii familiei au reușit să urmărească locația ei până în Gaza, sâmbătă în jurul prânzului, folosind aplicația Find My iPhone, dar nu au primit informații suplimentare despre locul în care se află și nici despre răpitorii ei, scrie nytimes.com

„Încă nu este prea târziu să-mi salvez fratele și pe Noa”, a scris Moshe, fratele lui Or, într-o postare pe Instagram. „Israel trebuie să acționeze! Rapid!" 

Un alt videoclip care a apărut pe rețelele sociale, sâmbătă, a arătat-o pe Noa Argamani despre care se presupune că era în captivitate în Gaza, purtând aceleași haine pe care le avea atunci când a fost răpită. Un membru al familiei a confirmat că este ea în videoclip.   

×
Subiecte în articol: Noa Argamani Israel Război în Israel
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close