Antena 3 CNN Externe O sculptură a lui Henry Moore, FURATĂ dintr-un parc din Scoţia

O sculptură a lui Henry Moore, FURATĂ dintr-un parc din Scoţia

O sculptură a lui Henry Moore, FURATĂ dintr-un parc din Scoţia
Sursa foto: Foto: BBC/Richard Webb
13 Oct 2013   •   16:28
O sculptură a artistului britanic Henry Moore, ale cărui lucrări sunt evaluate la sute de mii de lire sterline, a fost furată dintr-un parc din sud-vestul Scoţiei, informează bbc.co.uk, conform Mediafax.
"Standing Figure" era una dintre cele patru sculpturi ale lui Moore instalate în Glenkiln Sculpture Park de la reşedinţa Lincluden, de lângă Shawhead.
Poliţia britanică a spus că sculptura avea o "valoare mare" şi face apel la eventualii martori ai infracţiunii pentru a obţine informaţii. 
"Standing Figure" face parte dintr-o serie de lucrări abstracte ale artistului Henry Moore - decedat în 1986, la vârsta de 88 de ani - care, în ultimii ani, au fost ţinte ale hoţilor.
În noiembrie 2012, o altă sculptură de Moore, evaluată la circa 500.000 de lire sterline (588.000 de euro), a fost furată de la Henry Moore Foundation din Much Hadham, Hertfordshire. Doi bărbaţi au recunoscut ulterior că au furat această sculptură, intitulată "The Sundial", şi au vândut-o pentru 46 de lire sterline.
Henry Spencer Moore (30 iulie 1898 - 31 august 1986) a fost unul dintre cei mai însemnaţi animatori ai sculpturii moderne. În 1948, el a fost recompensat cu premiul internaţional pentru sculptură la Bienala de artă la Veneţia. 
 
Operele sale se găsesc în multe muzee şi colecţii particulare din toată lumea. O mare parte au fost donate de artist încă din timpul vieţii muzeului Tate Gallery din Londra.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close