Antena 3 CNN Externe Obama, la comemorarea 9/11: Această zi ne aminteşte de frumuseţea vieţii (VIDEO)

Obama, la comemorarea 9/11: Această zi ne aminteşte de frumuseţea vieţii (VIDEO)

Obama, la comemorarea 9/11: Această zi ne aminteşte de frumuseţea vieţii (VIDEO)
11 Sep 2009   •   17:20

Statele Unite ale Americii, dar şi lumea întreagă îi comemorează astăzi pe cei aproximativ 3.000 de morţi în atentatele din 11 septembrie. Principalele ceremonii au loc la New York şi Washington, oraşele care au avut cel mai mult de suferit în urma atacurilor.

Preşedintele Barack Obama a mers la Pentagon, unde au loc ceremonii în memoria celor 184 de victime ale avionului Boeing al companiei American Airlines. În discursul său, acesta a declarat că ziua de 11 septembrie "ne aduce aminte de frumuseţea vieţii".

În plus, liderul de la Casa Albă i-a asigurat pe americani că autorităţile vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca oamenii să fie în siguranţă.



Totodată, vicepreşedintele Joe Biden se află la Ground Zero din New York, locul unde se aflau Turnurile Gemene.

Ceremoniile au început la ora 15:40, ora României, când au fost citite numele tuturor victimelor. În cadrul ceremoniilor vor fi ţinute mai multe momente de reculegere.


Teorii ale conspiraţiei, privind atentatele de la 11 septembrie 2001

La opt ani de la atacul asupra World Trade Center există încă multe semne de întrebare. Oficial, Statele Unite au căzut victimă reţelei teroriste Al-Qaeda sub comanda directă a lui Osama ben Laden. Conspiratorii spun însă că totul a fost planul diabolic al administraţiei americane. Miza: resursele uriaşe de petrol din Irak şi Afganistan.

Versiunea oficială: potrivit autorităţilor americane şi Comisiei speciale de anchetă, 19 terorişti ai organizaţiei Al Qaeda au deturnat simultan 4 avioane comerciale. Două dintre ele au lovit World Trade Center din New York, unul a izbit clădirea Pentagonului, iar un altul s-a prăbuşit în Pennsylvania. Atacurile au fost puse la cale de către Osama ben Laden care a devenit cel mai căutat terorist al tuturor timpurilor.

Lumea nu s-a lăsat convinsă atât de uşor. Nu au fost puţini cei care au observat zeci de lucruri aparent întâmplătoare dar care duc cu gândul la una dintre cele mai mari teorii ale conspiraţiei din lume. Adminsitraţia Bush ar fi închis ochii la avertismentele serviciilor secrete şi ar fi permis ca cele două turnuri să fie distruse. Totul pentru declararea unui aşa zis război asupra terorismului care să motiveze o invazie în Afganistan şi Irak.

O altă teorie celebră care încearcă să demonstreaze că atacul a fost o farsă este faptul că Turnurile Gemene au fost distruse de explozii controlate, mai ales că World Trade Center a fost proiectat să reziste unui impact cu un avion.

Scepticii mai susţin că Pentagonul a fost de fapt lovit de o rachetă şi nu de un avion. Mai multe echipe de filmare ale televiziunilor au fost la faţa locului şi nu au găsit niciun fel de restului ale zborului American Airlines Flight 77.

Al patrulea avion deturnat, United Airlines Flight 93, care s-a prăbuşit in Pennsylvania, a fost doborât de către o rachetă. O altă teorie sustine ca aparatul a fost doborat dupa ce unii dintre pasageri au aflat de "complotul guvernului".

Cele două turnuri nu au fost singurele care s-au prăbuşit. Clădirea numărul 7 din World Trade Center a fost şi ea distrusă. Conspiratorii susţin că prăbuşirea ar fi avut loc în urma unor explozii controlate.

Alte teorii ale conspiraţiei spun că cele două avioane care ar fi lovit World Trade Center ar fi fost teleghidate sau că evreii care lucrau în cele două turnuri ştiau de atac pentru că nu s-au prezentat la muncă în acea zi. Până şi înregistrarea liderului Al Qaeda, Osama ben Laden, în care recunoaşte că a pus la cale atacurile, este falsă, susţin conspiratorii.


Antena3.ro


×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close