Antena 3 CNN Externe Opt morţi şi mai multe clădiri distruse, în urma cutremurelor din Spania

Opt morţi şi mai multe clădiri distruse, în urma cutremurelor din Spania

Opt morţi şi mai multe clădiri distruse, în urma cutremurelor din Spania
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
12 Mai 2011   •   08:37
Cel puţin opt oameni au murit în urma cutremurului care a devastat, miercuri seară, oraşul Lorca din sud-estul Spaniei. Bilanţul este încă provizoriu. Seismul cu magnitudinea 5,2 a distrus mai multe clădiri din oraş, iar 10.000 de oameni au fost evacuaţi. Potrivit unor surse diplomatice, în Lorca locuiesc peste o mie de români. Deocamdată nu există informaţii care să arate că printre victime s-ar afla şi conaţionali.

Prin numărul victimelor, cutremurul a fost cel mai grav din Spania, din ultimii 50 de ani. Panica a pus stăpânire pe oraşul Lorca, unde trăiesc aproape 100.000 de oameni, mai ales după ce turnul unei biserici s-a năruit chiar în faţa camerelor de televiziune.

Oraşul a fost, de fapt, lovit de două cutremure succesive. Niciunul nu a fost foarte puternic, dar pagubele au fost amplificate de adâncimea mică la care s-a produs seismul.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 4,5, a avut loc după amiază, în regiunea Murcia, unde locuiesc peste 12 mii de români şi nu a provocat pagube. Cel de-al doilea, mai puternic, de 5,2 pe Richter a făcut însă victime. S-a produs la ora locală 18.47, adică 19.47, ora României şi a distrus mai multe clădiri din Lorca. Seismul a fost resimţit şi aici, la Madrid, unde sunt două sute de mii de români.

Cutremurul a fost simţit, de asemenea, în provinciile Andaluzia şi Valencia, dar mai ales în Murcia, unde este situat oraşul Lorca.

Numeroase faţade şi chiar clădiri întregi din Lorca s-au prăbuşit, iar maşinile parcate sunt îngropate sub dărâmături. Localnicii încă în stare de şoc rătăcesc pe străzi: unii şi-au pierdut casele, iar alţii se tem de un nou seism.

Printre victimele înregistrate până acum se numără un adolescent şi o femeie însărcinată. Câteva zeci de oameni sunt răniţi, iar trei sunt în stare gravă. Unul din spitalele oraşului a fost, şi el, avariat serios în urma cutremurului iar pacienţii au fost evacuaţi. Premierul spaniol a trimis o unitate militară în ajutorul sinistraţilor şi va merge, astăzi, la locul catastrofei.
 

 

 

×
Subiecte în articol: cutremur Spania morti
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close