Antena 3 Externe Poliţia italiană a destructurat un grup antisemit şi rasist activ pe reţelele sociale

Poliţia italiană a destructurat un grup antisemit şi rasist activ pe reţelele sociale

de Alexandra Ionescu    |    07 Iun 2021   •   18:10
Poliţia italiană a destructurat un grup antisemit şi rasist activ pe reţelele sociale
Sursa foto: Hepta

Poliţia italiană a destructurat luni o grupare care răspândea pe reţele de socializare idei antisemite şi rasiste, vizând 12 presupuşi neonazişti, inclusiv o femeie aleasă ”Miss Hitler” în cadrul unui concurs rusesc de frumuseţe.

Gruparea desfăşura, de asemenea, ”activităţi de planificare, aflată încă într-un stadiu embrionar, a unei acţiuni împotriva unei structuri NATO, cu ajutorul unor dispozitive explozive fabricate cu ajutorul unr instrucţiuni găsite pe Internet şi în claborare cu anumiţi activişti care fac parte din asociaţii străine asemănătoare, active în Portugalia”, precizează poliţia.

O anchetă a Parchetului din Roma, lansată la sfârşitul lui 2019, a vizat activităţile grupării ”Ordine Ario Romano” (”Ordinul Arian Roman”), din care fac parte persoane cu vârsta cuprinsă între 26 şi 62 de ani.

Gruparea a publicat pe Facebook şi pe reţeaua rusă de socializare VK texte, înregistrări video şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist, precizează într-un comunicat poliţia.

Ancheta a scos la lumină „o incitare de a comite acţiuni violente împotriva persoanelor de origine evreiască şi a cetăţenilor străini”, se mai menţionează în text.

Percheziţii au fost efectuate în întreaga ţară.

Între persoanele anchetate se află şi o femeie din Milano, care a câştigat în 2019 concursul de frumuseţe ”Miss Hitler” - organizat de către reţeaua rusă de socializare VK, potrivit AFP.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close