Antena 3 CNN Externe Premierul sirian avertizează: „Siria va fi cimitirul invadatorilor”

Premierul sirian avertizează: „Siria va fi cimitirul invadatorilor”

Premierul sirian avertizează: „Siria va fi cimitirul invadatorilor”
de M.T.    |    28 Aug 2013   •   20:19

Premierul sirian Wael al-Halqi a avertizat, miercuri, ţările occidentale că Siria va fi „cimitirul invadatorilor" în cazul unei intervenţii militare, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Siria va surprinde agresorii aşa cum a surprins în timpul Războiului din Octombrie şi va fi cimitirul invadatorilor", a afirmat al-Halqi.

Oficialul sirian a făcut referire la Războiul din Octombrie, cunoscut şi sub numele de Războiul de Yom Kippur, care a fost declanşat de o ofensivă-surpriză a Egiptului şi Siriei împotriva Israelului, provocând pierderi statului evreu înainte ca acesta să îl câştige, după trei săptămâni de lupte încrâncenate.

Reacţia lui al-Halqi vine în contextul în care Statele Unite şi aliaţii săi par tot mai decise să lanseze o acţiune militară împotriva Damascului, ca răspuns la un presupus atac chimic ce ar fi avut loc pe 21 august.

„Ameninţările lor colonialiste nu ne vor teroriza din cauza voinţei şi hotărârii poporului sirian, care nu acceptă să fie umilit", a mai spus primul ministru sirian.

El a repetat că ţările occidentale mint imputând atacul regimului, ca să aibă pretext pentru un atac.

„Premierul dă asigurări că ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite, inventează scenarii mincinoase şi pregătesc pretexte fictive pentru a interveni militar în Siria", a anunţat televiziunea publică siriană.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close