Antena 3 Externe Preşedintele Israelului a adresat un mesaj de pace poporului iranian

Preşedintele Israelului a adresat un mesaj de pace poporului iranian

08 Feb 2012   •   21:00
Preşedintele Israelului a adresat un mesaj de pace poporului iranian
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, a adresat, miercuri, un mesaj de pace poporului iranian, cu ocazia unui discurs în Parlament, în pofida deceniilor de animozitate dintre cele două state, informează AFP.
   
"Nu ne-am născut pentru a fi duşmani, nu trebuie să trăim neapărat ca duşmanii. Nu lăsaţi steagul ostilităţii să acopere patrimoniul nostru istoric a declarat Peres.

Israelul acuză Iranul de mulţi ani că încearcă să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Teheranul neagă acuzaţiile.
   
În ultimele săptămâni, zvonurile privind un posibil atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene s-au multiplicat.
   
Săptămâna trecută, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că "regimul" din Israel este "o tumoare care trebuie extirpată".
   
Înaintea Revoluţiei islamice din 1979, pe vremea şahului, Israelul şi Iranul aveau relaţii strânse, în special în domeniul militar.

Citeşte şi:

Israelul acuză Iran că dezvoltă rachete pentru a lovi Statele Unite

Iranul se va răzbuna pentru oamenii de ştiinţă asasinaţi, va ataca ţinte israeliene

Barack Obama: Israelul nu a luat decizia de a ataca Iranul încă
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close