Antena 3 CNN Externe Salah Abdeslam, ultimul terorist în viață după masacrul de la Bataclan, spune că fostul președinte francez Hollande e de vină pentru atacuri

Salah Abdeslam, ultimul terorist în viață după masacrul de la Bataclan, spune că fostul președinte francez Hollande e de vină pentru atacuri

Salah Abdeslam, cel mai proeminent acuzat în procesul atacurilor din 13 noiembrie 2015 din capitala franceză, a spus, miercuri, că nu a existat o motivație personală în operațiunea teroristă de acum aproape șase ani.

Salah Abdeslam, ultimul terorist în viață după masacrul de la Bataclan, spune că fostul președinte francez Hollande e de vină pentru atacuri
Sursa foto: Twitter @jclvallee1
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2021   •   17:52

"Am atacat Franța, am vizat populația, civilii, dar nu a fost nimic personal", a susținut Abdeslam la în timpul audierii sale, la o săptămână de la începerea procesului.

Președintele tribunalului special a dat cuvântul fiecăruia dintre cei 14 inculpați prezenți în legătură cu crimele pentru care au fost puși sub acuzare.

Salah Abdeslam a vorbit ultimul.

Într-o declarație de circa 5 minute, el a susținut că "teroriștii, jihadiştii, radicalizații" la care s-a făcut referire pe parcursul audierilor sunt, de fapt, "musulmani".

"Este vorba despre Islamul autentic", a susținut el, insistând că scopul depoziției sale "nu este de a înfige, din nou, cuțitul în rană, ci de a fi sincer".

Audiența a asistat în tăcere la afirmațiile lui Abdeslam și ale acuzaților care l-au precedat.

Salah Abdeslam: "Francois Hollande cunoștea riscurile" 

El a fost întrebat de judecător de ce Franța a fost vizată de aceste atacuri.

"Am vizat Franța, populația, civilii, dar nu avem nimic personal împotriva acestor oameni. Am vizat Franța și nimic altceva (...)

Fostul președinte François Hollande a spus că am luptat împotriva Franței din cauza valorilor sale, dar este o minciună. Hollande ştia riscurile pe care şi le asumă atacând Statul Islamic în Siria", a spus acuzatul.

"Avioanele franceze care bombardează ISIS nu fac distincție între bărbați, femei și copii. Am făcut Franța să îndure aceeași durere pe care o suferim”, a adăugat Abdeslam, privindu-l direct în ochi pe judecătorul de instrucție, după cum a consemnat presa franceză.
 

×
Subiecte în articol: Salah Abdeslam proces ISIS Bataclan
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close