Antena 3 CNN Externe Protestatarii din Hong Kong au pătruns cu forța clădirea Parlamentului LIVE VIDEO

Protestatarii din Hong Kong au pătruns cu forța clădirea Parlamentului LIVE VIDEO

Protestatarii din Hong Kong au pătruns cu forța clădirea Parlamentului LIVE VIDEO
01 Iul 2019   •   17:59

Protestatarii din Hong Kong au pătruns luni în clădirea Consiliului Legislativ, în timpul manifestaţiilor care marchează 22 de ani de la revenirea fostei colonii britanice sub guvernarea Chinei, relatează Reuters. 

Unii manifestanţi aveau asupra lor semne de circulaţie sau bucăţi de tablă ondulată şi de schelărie. În jurul sediului autorităţii legislative din centrul districtului financiar s-au strâns aproximativ 1000 de oameni. Un grup mic, format mai ales din studenţi, purtând căşti de protecţie, a folosit un scripete, bare şi schele pentru atacuri repetate asupra uşilor din sticlă securizată, care în cele din urmă au cedat. 

Consiliul, cu rol de parlament local, a emis o alertă roşie, cerând protestatarilor să plece imediat, însă nu a anunţat ce măsuri se vor lua în caz contrar. 

Poliţia a intervenit luni cu gaze lacrimogene. Confruntarea cu forţele de ordine în echipament specific şi înarmate cu bastoane de cauciuc s-a prelungit, pe o căldură sufocantă. Unii manifestanţi aveau braţele înfăşurate în folie aderentă, pentru a se proteja de substanţele iritante. Mai multe străzi au fost ocupate de protestatari şi blocate cu bariere metalice. 

Pe bannerele manifestanţilor se putea citi mesajul "Eliberaţi Hong Kongul". Unul din motivele protestelor este un proiect de lege care permite extrădarea din Hong Kong în China continentală. Şefa administraţiei regiunii speciale Hong Kong, Carrie Lam, a suspendat proiectul pe 15 iunie, dar nu l-a retras definitiv, aşa cum cereau cetăţenii ieşiţi în stradă.

×
Subiecte în articol: hong kong
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close