Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Civili uciși în bombardamentele asupra orașului Luhansk

Război în Ucraina | Civili uciși în bombardamentele asupra orașului Luhansk

Război în Ucraina, ziua 60. Armata lui Putin continuă să bombardeze oraşele din Ucraina. Guvernatorul regiunii estice Luhansk a raportat că duminică, în ziua de Paști, forțele ruse au bombardat orașul și au ucis civili.

Război în Ucraina | Civili uciși în bombardamentele asupra orașului Luhansk
Sursa foto: Colaj Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2022   •   19:50

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Forțele ruse atacă Mariupolul și în ziua de Paști, spune un comandant ucrainean
  • Presa rusă afirmă că luptători ai trupelor speciale britanice ajută Ucraina. Moscova anunță investigații
  • Armata ucraineană afirmă că a lovit sâmbătă 17 ținte aeriene
  • Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere
  • Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, susţine că Vladimir Putin vrea asasinarea naţiunii ucrainene.
  • Turcia a anunţat că este pregătită să reia rolul de mediator între Ucraina și Rusia.
  •  Viktor Iuşcenko, fostul preşedinte al Ucrainei, a spus despre Putin că nu mai este cel pe care îl cunoştea şi că a fost înlocuit de "un despot brutal și complet izolat și care nu suportă nicio împotrivire"
  • Vladimir Putin nu va reuși niciodată să domine toată Ucraina. Este mesajul tranşant transmis de preşedintele Joe Biden.

Update 24 aprilie 21:30 Niciun coridor umanitar nu a putut fi deschis duminică pentru evacuarea civililor din Mariupol, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk, dând vina pe forţele ruse că nu opresc focul, potrivit Reuters

Update 24 aprilie 20:30 - Avocatul pentru drepturile omului din Ucraina, Lyudmila Denisova, a acuzat Rusia că încalcă dreptul internațional al prizonierilor de război ucraineni, pe care i-a dus în lagăre de muncă destinate criminalilor.

Update 24 aprilie, 19:50 - Într-un discurs video transmis pentru a marca sărbătoarea de Paște ortodox, Serhiy Gaidai a declarat: "Astăzi, încă o dată, au murit civili. Compatrioții noștri", a spus guvernatorul regiunii Luhansk, potrivit Sky News.

Update 24 aprilie, 18:50 - Comandantul adjunct al Regimentului Azov: "Astăzi este o zi mare. Cu toate acestea, inamicul continuă să ne bombardeze"

"Mulţumim tuturor celor care fac tot posibilul să scoată armata noastră din încercuirea organizată de forţele copleşitoare ale inamicului", a spus luptătorul ucrainean din Mariupol.

Update 24 aprilie, 17:30 - Patriarhul ecumenic Bartolomeu: "În Ucraina are loc o tragedie umană de nedescris"

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinilor ortodocși răsăriteni din întreaga lume, a cerut deschiderea coridoarelor umanitare în Ucraina, unde, a spus el, "are loc o tragedie umană de nedescris".

Părintele Necula: Ajutoarele trimise din România au ajuns și la soldații ruși

Update 24 aprilie, 16:40 - Austria se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Reacția Kievului

Update 24 aprilie, 15:35 - ONU cere un armistiţiu imediat la Mariupol, care să permită evacuarea civililor

Update 24 aprilie, 14:15 - Volodimir Zelenski spune că Rusia încearcă să ascundă uciderea a zeci de mii de civili în Mariupol

Zelenski a declarat că Ucraina a interceptat conversații rusești despre "modul în care ascund urmele crimelor lor". Primarul din Mariupol a estimat că cel puțin 20.000 de civili au fost uciși în orașul din sudul țării, iar ieri au apărut imagini cu o aparentă groapă comună chiar în afara Mariupolului.

Update 24 aprilie, 11:23Presa rusă afirmă că luptători ai trupelor speciale britanice ajută Ucraina. Moscova anunță investigații

Cel mai important organism de investigație de stat al Rusiei a declarat că analizează un raport al presei rusă care susține că experți în sabotaj din forțele speciale britanice ale Serviciului Aerian Special (SAS) au fost dislocați în vestul Ucrainei.

Serviciul Aerian Special este o forță militară de elită pregătită pentru a conduce operațiuni speciale, supraveghere și combatere a terorismului. Agenția de presă rusă RIA Novosti a citat sâmbătă o sursă de securitate rusă spunând că aproximativ 20 de membri SAS au fost trimiși în regiunea Liov.

Update 24 aprilie, 09:45 - Opt morți în regiunea Luhansk din estul Ucrainei 

Opt persoane au fost ucise și două rănite în bombardamentele ruse asupra regiunii Luhansk din estul Ucrainei, a declarat șeful regiunii, Serhiy Haidai, citat de BBC. De asemenea, Haidai spune că un birou de poliție din orașul Severodonetsk a fost distrus.

Update 24 aprilie, 09:15 - Armata ucraineană afirmă că a lovit sâmbătă 17 ținte aeriene

Armata ucraineană a declarat că a lovit 17 ținte aeriene sâmbătă, potrivit unei declarații pe Telegram a Ministerului Apărării al țării.

Țintele au inclus trei avioane rusești, cinci rachete de croazieră și nouă vehicule aeriene fără pilot (UAV), potrivit declarației.

"Rachetele antiaeriene ale Forțelor Aeriene și ale Forțelor Terestre au lovit nouă drone operațional-tactice, trei aeronave și cinci rachete de croazieră", se arată în declarația Ministerului Apărării.

Update 24 aprilie, 07:00 - Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere

Preşedintele Vladimir Putin a participat duminică la o liturghie de Paşte organizată de Biserica Ortodoxă Rusă, care a susţinut ferm ”operaţiunea militară specială” a liderului de la Kremlin în Ucraina.

Putin, îmbrăcat într-un costum albastru închis, cu o cămaşă albă şi cravată violet închis, a stat în Catedrala Mântuitorul din Moscova, ţinând în mână o lumânare aprinsă, transmite The Globe and Mail. Liderul rus și-a făcut semnul crucii de mai multe ori în timpul ceremoniei.

Când Patriarhul Kirill a anunţat ”Hristos a înviat”, Putin s-a alăturat celorlalţi membri ai congregaţiei cu răspunsul ”Cu Adevărat a Înviat”.

Update 23 aprilie 2022, 23:45: Mai multe bombardamente intense ale Rusiei asupra celui de-al doilea oraș ucrainean Harkov. Rușii au ucis două persoane și au rănit 19, a declarat guvernatorul regional din Harkov, Oleh Synehubov.

Război în Ucraina, 23 aprilie 2022 | Armata lui Vladimir Putin bombardează chiar în timpul slujbelor din Sâmbăta Mare 

Război în Ucraina, 22 aprilie 2022 | Armata ucraineană a ucis un alt general rus | Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au avut conversaţii ample în cursul zilei de vineri

Război în Ucraina, 21 aprilie 2022 | Noi imagini din satelit arată cimitirele imense din Mariupol

Război în Ucraina, 20 aprilie 2022 SUA anunţă o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei

Război în Ucraina, 19 aprilie 2022 A început bătălia pentru Donbas. Se dau lupte crâncene între ruşi şi ucraineni

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close