Antena 3 CNN Externe Presa rusă afirmă că luptători ai trupelor speciale britanice ajută Ucraina. Moscova anunță investigații

Presa rusă afirmă că luptători ai trupelor speciale britanice ajută Ucraina. Moscova anunță investigații

Cel mai important organism de investigație de stat al Rusiei a declarat că analizează un raport al presei rusă care susține că experți în sabotaj din forțele speciale britanice ale Serviciului Aerian Special (SAS) au fost dislocați în vestul Ucrainei.

Presa rusă afirmă că luptători ai trupelor speciale britanice ajută Ucraina. Moscova anunță investigații
Sursa foto: Twitter/ Antiwar.com
de Cerasela Stafie    |    24 Apr 2022   •   11:23

Serviciul Aerian Special este o forță militară de elită pregătită pentru a conduce operațiuni speciale, supraveghere și combatere a terorismului. Agenția de presă rusă RIA Novosti a citat sâmbătă o sursă de securitate rusă spunând că aproximativ 20 de membri SAS au fost trimiși în regiunea Liov.

Într-o declarație, Comitetul de Investigație a spus că va lansa o anchetă în urma raportului care susține că aceștia au fost trimiși ”pentru a ajuta serviciile speciale ucrainene în organizarea sabotajului pe teritoriul Ucrainei”, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Britanic al Apărării a transmis că nu comentează activitățile forțelor speciale.

Marea Britanie a declarat că a trimis instructori militari în Ucraina, la începutul acestui an, pentru a instrui forțele locale în utilizarea armelor antitanc, dar guvernul britanic a declarat pe 17 februarie - cu o săptămână înainte de invazia Rusiei - că a retras toate trupele, cu excepția celor necesare pentru a-și proteja ambasada.

Nu este clar ce măsuri intenționează să ia Comitetul de investigație al Rusiei ca răspuns la orice implicare a Marii Britanii în Ucraina. Totuși, ancheta privind posibila prezență a forțelor dintr-o țară NATO este îngrijorătoare, în condițiile în care Rusia a emis avertismente către Occident să nu stea în calea ”operațiunii sale militare speciale” în Ucraina.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close