Antena 3 CNN Externe Recompensă de 26.000 de dolari pentru americanii care au informații în cazul otrăvirii a opt lupi

Recompensă de 26.000 de dolari pentru americanii care au informații în cazul otrăvirii a opt lupi

Autoritățile din statul american Oregon investighează otrăvirea a opt lupi cenușii, găsiți morți de oficiali la începutul acestui an. Grupurile de conservare oferă un premiu de 26.000 de dolari pentru informații care duc la condamnarea vinovaților.

Recompensă de 26.000 de dolari pentru americanii care au informații în cazul otrăvirii a opt lupi
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Dec 2021   •   23:43

Inițial, cinci lupi au fost descoperiți morți lângă Muntele Harris, în februarie. Ulterior, au apărut alte trei cadavre de animale.

Autoritățile au efectuat mai multe teste, pentru a afla cauza decesului. Analizele confirmat că o „substanță otrăvitoare” a ucis lupii.

Autoritățile cer ajutorul publicului, iar grupurile de conservare oferă un premiu de 26.000 de dolari pentru informații care duc la găsirea vinovaților.

Într-o declarație, poliția de stat din Oregon a spus că lotul inițial de cinci lupi, toți membri ai aceleiași haite, au fost găsiți morți, împreună cu o coțofană din apropiere, la data de 9 februarie.

La puțin mai mult de o lună, pe 11 martie, oficialii au răspuns unui apel care anunța descoperirea unui alt lup mort, alături de o coțofană și un sconcs. Alți doi lupi au fost găsiți morți în aprilie și iulie.

Rapoartele toxicologice au confirmat că toate animalele au murit otrăvite. Anchetatorii au epuizat toate pistele în acest caz și caută informații la populație

Un purtător de cuvânt al poliției de stat din Oregon a declarat pentru BBC că există mai multe posibile acuzații cu care vinovații s-ar putea confrunta. O condamnare pentru luarea sau posesia unui lup, ar putea duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani și amenzi de până la 125.000 de dolari.

O acuzație pentru plasarea unei substanțe toxice acolo unde animalele sălbatice pot avea acces la ea poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare și amenzi de peste 6.000 de dolari.

În plus, ar putea exista costuri civile, daune de 7.500 USD pentru fiecare lup. Acuzațiile și sancțiunile exacte vor fi stabilite de o instanță și vor depinde de circumstanțele cazului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Brooks Fahy, directorul executiv al organizației de susținere a vieții sălbatice din Oregon Predator Defense, a spus că otrăvirile au fost un „act laș și disprețuitor”. Lupii cenușii au fost aproape de dispariție în SUA.

Actul legislativ privind speciile pe cale de dispariție din 1974 a dus la crearea unor protecții federale, care au salvat specia de la dispariție și au condus la eforturi susținute de recuperare a populației.

Dar animalele au fost scoase din lista celor protejate de administrația Trump, anul trecut, iar gestionarea speciei a căzut de atunci în sarcina statelor. Se pare că administrația Biden ia în considerare reintroducerea lupilor cenușii pe Lista speciilor pe cale de dispariție.

×
Subiecte în articol: otrăvire haită lupi lupi recompensa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close